KCCG i DZ Podgorica: Ostvareni ciljevi i postignuti izuzetni rezultati u sprečavanju širenja koronavirusa

"Epidemija je potvrdila da naše institucije, pored sjajnih rezultata koji su ostvareni, odlično sarađuju i da naravno ima i određenih stvari na kojima treba još dodatno da radimo i da ih unaprijeđujemo", rekao je direktor KCCG, Jevto Eraković
1018 pregleda 1 komentar(a)
Eraković, Foto: KCCG
Eraković, Foto: KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) i Dom zdravlja (DZ) Podgorica, tokom epidemije uzrokovane koronavirusom, zahvaljujući veoma dobroj i sinhronizovanoj saradnji i maksimalnom angažovanju svih zaposlenih, ostvarili su zacrtane ciljeve i postigli izuzetne rezultate u sprečavanju širenja koronavirusa u Crnoj Gori, ocijenjeno je na današnjem zajedničkom kolegijumu KCCG i Doma zdravlja Podgorica.

Kako je saopšteno iz KCCG, Kolegijumom su predsjedavali direktori KCCG i Doma zdravlja Podgorica, dr Jevto Eraković i dr Nebojša Kavarić.

"Veliko je zadovoljstvo što smo danas bili u prilici da imamo zajednički kolegijum sa kolegama iz Doma zdravlja Podgorica, na kojem smo razmijenili iskustava koje smo imali u toku COVID–19 infekcije. Epidemija je potvrdila da naše institucije, pored sjajnih rezultata koji su ostvareni, odlično sarađuju i da naravno ima i određenih stvari na kojima treba još dodatno da radimo i da ih unaprijeđujemo", rekao je Eraković.

On je dodao da su danas imali veoma konstruktivan sastanak koji je rezultirao velikim brojem inicijativa koje će doprinijeti boljem funkcionisanju zdravstvenog sistema.

Kavarić je istakao značaj organizacije sastanaka na kojem su prisustvovali medicinski kolegijumi ove dvije institucije, direktori, načelnici, rukovodioci, šefovi centara i jedinica.

Nebojša Kavarić
Kavarić(Foto: KCCG)

"Danas smo jednu inače plodonosnu saradnju, a vrlo intenzivnu i efikasnu tokom epidemije COVID-19 infekcije proširili, čuli najbolja iskustva i dogovorili planove za budućnost, funkcionalnu optimizaciju na dobrobit građana i uposlenih i otvorili nekoliko tema i pravaca razvoja saradnje. Iskustva su odlična, dnevna fluktuacija se svodi na institucije na nešto manje od 10.000 pacijenata dnevno. Složićete se da je to ogorman broj i zahtjeva pažnju svih učesnika u tom sistemu i svih slojeva u tom sistemu", rekao je Kavarić.

On je dodao da će ovakvi sastanci postati svakodnevica, te da je dogovoreno formiranje nekoliko komisija koje će se baviti preciznim podacima i olakšati put kroz zdravstveni sistem u Glavnom gradu.

"Na današnjem sastanku mi smo sad informisali uvažene kolege iz KCCG da su od danas svi mnogobrojni objekti Doma zdravlja Podgorica u funkciji, za sve usluge kao što je bilo i prije početka epidemije", zaključio je Kavarić.

Bonus video: