Brajović: Građani 2006. ispunili dug prema precima i trasirali put potomcima

Predsjednika parlamenta je kazao da je 21. maj za Crnu Goru najvažniji datum novije istorije
1946 pregleda 23 komentar(a)
Brajović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Brajović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Istorija Crne Gore je skup svjedočanstava o očuvanju svijesti o sopstvenom identitetu i pravu na nezavisnost, a građanke i građani Crne Gore su odlukom na referendumu 2006. godine ispunili dug prema svojim precima, iskazali volju većinske savremene Crne Gore i trasirali put potomcima, poručio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović, u čestitki povodom Dana nezavisnosti.

Zato je, kako je rekao, 21. maj za Crnu Goru najvažniji datum novije istorije.

"Taj čin slobode potvrdio je želju i volju naroda za samostalnom i demokratskom Crnom Gorom, punopravnom članicom međunarodne zajednice", kazao je Brajović.

Slaveći 14. godišnjicu obnove državne nezavisnosti, ističe on, dugujemo zahvalnost svima koji su pomogli u tom istorijskom procesu, u izgradnji i jačanju institucija, kao i na putu države prema statusu NATO članice i budućnosti u Europskoj uniji.

"Neka 21. maj bude i dan sjećanja na sve borce za nezavisnost Crne Gore, na ponos njihovim porodicama i svima nama. Nastavićemo da gradimo državu razvijenih institucija, demokratije, solidarnosti i društvene odgovornosti. Na impresivan način smo sačuvali javno zdravlje, očuvaćemo ekonomiju uz razvoj privrednih potencijala naše države. Sačuvaćemo sekularni i građanski karakter Crne Gore, kao njenu posebnu vrijednost. Svim građankama i građanima naše države, uz želju da ponosno i radosno proslavimo nacionalni praznik, čestitam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore", stoji u čestitki predsjednika parlamenta.

Bonus video: