Vučinović: Pitanje crnogorske nezavisnosti za svakog građanina da bude neupitno

Ministarka ocjenjuje da i nakon 14 godina postoji "jedan broj onih koji bi željeli da se točak istorije vrati unazad i da i dalje licitiraju sa budućnošću naše države"
516 pregleda 3 komentar(a)
Vučinović, Foto: Vlada Crne Gore
Vučinović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je 2006. godine obnovom neovisnosti trasirala svoj put ka zajednici evropskih naroda, poručila je ministarka u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović, čestitajući 21. maj - Dan nezavisnosti.

"Tokom svih ovih godina svojom odgovornom politikom naša država je uspjela da ostvari najvažnije strateške ciljeve: postala je punopravna članica NATO saveza, a već danas je na dobrom putu ka ulasku u EU. Takođe, uz snažan investicioni ambijent, ekonomski rast i razvoj, omogućen je i kvalitetniji život svim građanima Crne Gore", navodi Vučinović.

Ocjenjuje da ipak, i nakon 14 godina, postoji "jedan broj onih koji bi željeli da se točak istorije vrati unazad i da i dalje licitiraju sa budućnošću naše države".

"Upravo zbog takvih i njihovih istomišljenika moramo pokazati odgovornost i odlučnost, i danas, jednako kao i u bliskoj povjesti, kako bismo učinili sve da postojeće razlike unutar crnogorskog bića budu u konačnici prevaziđene, a pitanje državnosti i nezavisnosti Crne Gore za svakog građanina neupitno. U to ime svim građankama i građanima čestitam 21. Maj - Dan nezavisnosti“, poručila je Vučinović.

Bonus video: