CEDIS ustupio električni automobil KCCG-u

“Tokom pandemije COVID 19 infekcije vidjeli smo da poseban fokus kompletnog našeg društva, ne samo u Crnoj Gori, nego i u svijetu, mora biti usmjeren i prema zdravstvenoj zaštiti i očuvanju životne sredine”, rekao je Eraković
776 pregleda 2 komentar(a)
Potpisivanje ugovora CEDIS i KCCG, Foto: CEDIS
Potpisivanje ugovora CEDIS i KCCG, Foto: CEDIS

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) ustupio je električni automobil na korišćenje Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da je CEDIS u više navrata pomagao i značajnim sredstvima omogućio bolji rad KCCG, i uopšte zdravstvenog sistema.

“Tokom pandemije COVID 19 infekcije vidjeli smo da poseban fokus kompletnog našeg društva, ne samo u Crnoj Gori, nego i u svijetu, mora biti usmjeren i prema zdravstvenoj zaštiti i očuvanju životne sredine”, rekao je Eraković.

Kompanija CEDIS je, kako je naveo, to i prepoznala.

“Ovom donacijom električnog automobila KCCG-u pokazuje svoju društvenu odgovornost, odgovornost prema zdravlju naših pacijenata, a isto tako i prema očuvanju životne sredine”, kazao je Eraković.

Predsjednik Odbora direktora CEDIS-a Miodrag Čanović rekao je da je ta kompanija u ovom izazovnom vremenu pokazala da je stabilan oslonac i privredi i građanima i da je i na ovaj način željela da podrži zdravstveni sistem i zdravstvene radnike.

On je istakao da se kompanija zbog odgovornog odnosa prema zajednici odmah priključila borbi protiv pandemije COVID-a 19.

Kako je naveo Čanović, odgovoran odnos prema zajednici potrebniji je više nego ikada.

“Zato smo se odmah priključili borbi protiv pandemije i direktno pomogli nadležne institucije sistema koje su učinile sve da zaustave epidemiju u Crnoj Gori i koje su u tome i uspjele”, rekao je Čanović.

Kako je kazao, način na koji su upravljale zdravstvenom krizom najbolji je primjer društvene odgovornosti.

“Naši planovi za budućnost svakako uključuju dodatna ulaganja, u skladu sa poslovanjem kompanije. Cilj nam je da budemo pozitivan primjer i uzor društveno odgovornog poslovanja kroz pružanje podrške različitim segmentima, oblastima i kategorijama i da unaprijedimo okruženje u kojem funkcionišemo”, rekao je Čanović.

On je podsjetio da se CEDIS prije dvije godine aktivno uključio u razvoj e-mobilnosti.

“Danas već imamo prve punionice i električna vozila od kojih smo jedno ustupili na korišćenje KCCG-u”, naveo je Čanović.

On je istakao da će pratiti nove trendove u Evropi i svijetu radi njihove primjene u Crnoj Gori

On je najavio da će nastojati da podstaknu na razvoj zelenog saobraćaja.

“Cilj nam je postepeno uvođenje “vozila budućnosti” u naš vozni park. Nalazimo se na početku, ali ćemo učiti na dobrim primjerima u nastojanju da podstaknemo razvoj zelenog saobraćaja i doprinesemo poboljšanju kvaliteta životne sredine”, kazao je Čanović.

Bonus video: