Danilovgrad: Komunalni policajci zabranili rad pojedinim prodavcima na pijaci

Grupa prodavaca, koji, kako kažu žive od prodaje mješovite robe na crnogorskim buvljacima, danas su ostali bez dnevnice, iako im je u Danilovgradu trebao biti prvi radni dan nakon epidemije koronavirusa
9919 pregleda 1 komentar(a)
Sa pijace u Danilovgradu, Foto: Vijesti
Sa pijace u Danilovgradu, Foto: Vijesti
Ažurirano: 23.05.2020. 12:29h

Bez rješenja, obrazloženja i pisanog naloga, komunalni policajci zabranili su jutros pojedinim prodavcima na danilovgradskoj pijaci da rade.

Grupa njih, koji, kako kažu žive od prodaje mješovite robe na crnogorskim buvljacima, danas su ostali bez dnevnice, iako im je u Danilovgradu trebao biti prvi radni dan nakon epidemije koronavirusa.

Sreten Pedović, čija porodica već dvije decenije prodaje na tom mjestu, kazao je za "Vijesti" da nikada, do danas, nije bilo problema.

"Jutros je, odjednom, nastao problem. Krenuli smo da postavljamo tezge, došli su komunalci, tražili nam legitimacije i rekli nam da ne smijemo, jer će nam oduzeti robu i privesti nas. Jednog od kolega koji je tražio obrazloženje ili nalog, odveli u stanicu policije. Rekli su nam samo da im je to naredio načelnik Stojović, koji nije ni izlazio iz automobila, već nam samo mahnuo", kazao je Pedović.

Sreten Pedović i njegove kolege Željka i Ermin
Sreten Pedović i njegove kolege Željka i Ermin(Foto: Jelena Jovanović)

Njegove kolege sa buvljaka, Željka i Ermin, kazali su da su komunalci pojedine pustili da prodaju unutar pijačne ograde i time napravili veći haos.

"Sada se unutra, u pijačnom prostoru, ne može poštovati fizička distanca. Mi smo ovdje 20 godina. Plaćamo tromjesečne zakupe Opštini, koja gazduje prostorom i dnevnu taksu kada dođemo. Ako je neko odlučio da izmjesti pijacu, ili zatvori ovaj dio buvljaka, trebalo je da nam ostave rok da se snađemo. Nijednom nismo došli dok su trajale mjere Nacionalnog koordinacionog tijela. U ponedeljak su ukinute, ali izgleda ne i u Danilovgradu. Nama su danas komunalci produžili koronu i ostavili nas bez dnevnice. Mi od ovoga živimo i izdržavamo porodice", kazala je Željka.

Ermin je rekao da su se komunalci ponašali kao lokalni šerifi.

Komunalna policija nije nadzirala pijačni prostor dok je reporter "Vijesti" razgovarao sa prodavcima kojima je zabranjen rad.

Bonus video: