"ZAJEDNIŠTVO I SOLIDARNOST TEMELJNE VRIJEDNOSTI"

U Crnu Goru dopremljena medicinska oprema iz Bugarske

"Donacija Bugarske dolazi danas, u vrijeme kada smo na zalasku borbe protiv koronavirusa, ali je ona, svakako, dragocjena i važna za zdravstveni sistem Crne Gore“, kazao je generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić
928 pregleda 2 komentar(a)
Mulić sa ambasadorkom Bugarske, Foto: Saša Matić
Mulić sa ambasadorkom Bugarske, Foto: Saša Matić

Danas je u Crnu Goru dopremljena donacija Republike Bugarske - 200 kompleta zaštitne medicinske opreme, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić je zahvalio Vladi Bugarske na ovoj donaciji i istakao da predstavlja potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Bugarske. Takođe je naglasio da je značajna i u kontekstu šire regionalne saradnje i zajedničkih evropskih stremljenja.

"Donacija Bugarske dolazi danas, u vrijeme kada smo na zalasku borbe protiv koronavirusa, ali je ona, svakako, dragocjena i važna za zdravstveni sistem Crne Gore“, kazao je Mulić.

Istakao je da Crna Gora ima privilegiju da bude prva corona free destinacija, ali i dodatnu obavezu da sačuva ono što je stečeno mukotrpnim radom.

Mulić
Mulić sa ambasadorkom Bugarske(Foto: Saša Matić)

„Posljednjih nekoliko mjeseci, pokazali su da su zajedništvo i solidarnost temeljne vrijednosti naše saradnje, što smo, naravno, konstantno potvrđivali afirmišući zajedničku odgovornost i postupanje u borbi protiv različitih izazova“, naglasio je generalni direktor Mulić.

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva-Aleksandrova je istakla da Bugarska, kao članica EU, naporno radi na evropskim integracijama Zapadnog Balkana, te da je ta politika uvijek bila prioritet u vanjskoj politici zemlje.

„Kao izraz solidarnosti Bugarske i EU u globalnoj borbi protiv pandemije covid-19 i kao što je bio moto bugarskog predsjedavanja EU „Zajedno smo jači“, Bugarska je donirala Crnoj Gori zaštitnu opremu“, saopštila je ambasadorka.

Dodala je da je ova pomoć dio doprinosa Bugarske inicijative „Evropskog tima“ za podršku od EU partnerskim zemljama Zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije virusa covid-19 i posljedica krize.​