URA: Metak ispaljen u Jovanovića trajno onesposobio demokratiju u Crnoj Gori

„Ne postoji politička volja da se istraži slučaj, da se počinioci i nalogodavci sankcionišu i dovedu pred licem pravde. Da nije tako, angažovali bi se inostrani eksperti, predmet pokrenuo sa mrtve tačke, ali toga nema već šesnest godina. Sramno je i to što se niko iz vladajuće strukture ovog datuma ne sjeća niti ga obilježava“, navode iz URE

582 pregleda 0 komentar(a)
Jovanović ubijen prije 16 godina, Foto: Filip Roganović
Jovanović ubijen prije 16 godina, Foto: Filip Roganović

Ni nakon 16 godina nema nikakvih konkretnih istina o ubistvu Duška Jovanovića, novinara i urednika koji je crnogorskome novinarstvu zauvijek održao lekciju hrabrosti i nezavisnosti, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Oni su podsjetili na 16 godina od ubistva Jovanovića i na kako kažu „metak ispaljen u njega koji je trajno onesposobio demokratiju u Crnoj Gori“.

„Ne postoji politička volja da se istraži slučaj, da se počinioci i nalogodavci sankcionišu i dovedu pred licem pravde. Da nije tako, angažovali bi se inostrani eksperti, predmet pokrenuo sa mrtve tačke, ali toga nema već šesnest godina. Sramno je i to što se niko iz vladajuće strukture ovog datuma ne sjeća niti ga obilježava“, navode iz URE.

Oni ukazuju i da se zbog ovog ali i niza drugih slučajeva Crna Gora opravdano nalazi na začeljima medijskih sloboda u svijetu.

„Na to je možda najbolje ukazao i ovogodišnji izvještaj „Reportera bez granica“ po kojem je Crna Gora po medijskim slobodama u rangu sa afričkim zemljama dok su npr. Mozambik, Kenija i Liban bolji od nas“, zaključuje se u saopštenju URE.

Bonus video: