Opština Bar: 35 hiljada eura za žensko preduzetništvo

“U pitanju su bespovratna finansijska sredstva koja se dodjeljuju kao podsticaj ženama da pokrenu svoje biznise, za potporu lokalnog ekonomskog razvoja i otvaranje novih radnih mjesta”, navodi se u pozivu

305 pregleda 0 komentar(a)
Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Foto: Anto Baković

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu Opštine Bar raspisala je javni poziv za podršku preduzetnicama za ovu godinu, za šta je opredijeljeno 35 hiljada eura.

“U pitanju su bespovratna finansijska sredstva koja se dodjeljuju kao podsticaj ženama da pokrenu svoje biznise, za potporu lokalnog ekonomskog razvoja i otvaranje novih radnih mjesta”, navodi se u pozivu.

Iz Opštine Bar je saopšteno da su ta sredstva namijenjena za subvencioniranje biznis ideja preduzetnica i preduzeća u kojima su žene nosioci biznisa – osnivačice, jedan od osnivača ili izvršne direktorke, sa prebivalištem, odnosno sjedištem u Baru.

“Ukupan iznos opredijeljen za podršku ženskom preduzetništvu je 35 hiljada eura, dok je maksimalan iznos podrške po biznis planu tri hiljade eura”, precizira se u pozivu.

Info dan za pitanja i konsultacije povodom ovog javnog poziva biće organizovan 10. juna u zgradi Opštine Bar od devet do 14 sati.

Poziv za raspodjelu sredstava otvoren je 30 dana od objavljivanja, odnosno do 24. juna.

Detaljne informacije o pozivu, kriterijumima i načinu prijave dostupne su na web sajtu Opštine Bar.

Bonus video: