UZ POŠTOVANJE PREPORUKA

Šehović: Maturske i polumaturske večeri treba održati

"Djeco, nemojte da mislite da ne znamo u kakvim uslovima ste izašli iz klupa i zakoračili u svijet odraslih"

9524 pregleda 9 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević
Damir Šehović, Foto: Savo Prelević

Maturske i polumaturske večeri bi trebalo održati u svijetlu popuštanja epidemioloških mjera i to u skladu sa jasnim smjernicama i preporukama Instituta za javno zdravlje.

To je saopštio ministar prosvjete Damir Šehović.

"Naravno, konačna riječ je na resornim subjektima, te se Ministarstvo ovim povodom obratilo upravo Institutu za mišljenje", rekao je Šehović.

Kako je dodao, važno je maturantima i polumaturantima, koji su sve vrijeme epidemije bili disciplinovani, koji maturske i polumaturske ispite polažu prilježno i poštujući mjere, te koji su važan dio svog odrastanja podredili opštem dobru, poslati poruku da je država svjesna toga.

"Ne mogu da se ne osvrnem na maturante ove generacije, kojima želim da poručim: Djeco, nemojte da mislite da ne znamo u kakvim uslovima ste izašli iz klupa i zakoračili u svijet odraslih. Nemojte da mislite da nijesmo primijetili da nijeste imali priliku da posljednje mjesece škole provedete sa prijateljima, u druženju i slavlju", rekao je Šehović.

Dodaje da je čitavo društvo svjesno situacije u kojoj su bili polumaturanti i maturanti "i odricanja koja su vama, mladima, posebno teško pala".

"Ipak, nemam nikakve sumnje da te nezaboravne momente nijeste izgubili, već da ćete ih nadoknaditi, na neki možda čak još kreativniji način od uobičajenog. Jeste vam bilo teže nego prethodnim generacijama, ali ste i naučili vrijedne lekcije, koje te prethodne generacije nijesu, a koje vam u životu sigurno neće štetiti, već naprotiv - učiniće vas mudrima", zaključio je Šehović.