carević svečano otvorio saboraćajnu dionicu

Bečići: Radovi na bulevaru i kružnom toku završeni

"Sanacijom ove dionice Bečići su dobili bulevar sa četiri trake i kružni tok koji će značajno unaprijediti urbanističko-saobraćajni ambijent Bečića i turistički potencijal cijele paštrovske rivijere"

5843 pregleda 1 komentar(a)
Kružni tok u Bečićima, Foto: Opština Budva
Kružni tok u Bečićima, Foto: Opština Budva

Radovi na bulevaru Dionizija Mikovića i kružnom toku u Bečićima su završeni, saopšteno je danas iz Opštine Budva.

"Svečanom otvaranju ove saobraćajne dionice prisustvovali su predsjednik Opštine Budva Marko Carević, predsjednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj i predsjednik Mjesne zajednice Bečići Predrag Ivanović", navodi se u saopštenju

Iz Opštine Budva su dodali da je u pitanju jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata Opštine Budva u posljednjih nekoliko godina.

"Sanacijom ove dionice Bečići su dobili bulevar sa četiri trake i kružni tok koji će značajno unaprijediti urbanističko-saobraćajni ambijent Bečića i turistički potencijal cijele paštrovske rivijere", navodi se u saopštenju Opštine Budva.

U saopštenju se ističe i da je za ovaj projekat opredijeljeno oko milion eura, od čega 250.000 eura za kružni tok, 150.000 eura za bulevar, 450.000 eura za regulaciju bečićkog potoka, što je, kako navode, bio preduslov za realizaciju projekta, i 35.000 eura za korekciju crne tačke na samom bulevaru koja već dugo vremena predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju.

Svečano otvaranje  saobraćajnice
Svečano otvaranje saobraćajnicefoto: Opština Budva

Carević je prekinuo vrpcu i obratio se prisutnim građanima.

"Raduje me to što je ispunjena riječ koja je data građanima Bečića i obećanje da će dobiti bolju, ljepšu i sigurniju saobraćajnicu. Svjedoci smo danas da se radi o saobraćajnom i urbanističkom rješenju na koje možemo biti ponosni i koje može biti uzor za naše buduće projekte ove vrste," poručio je Carević.

Radović je istakao da je posljednje tri godine u Bečićima, Rafailovićima, Ivanovićima, Čučucima, Boretima urađeno niz rekonstrukcija saobraćajnica, i da se očekuje brz početak izgradnje novih saobraćajnica i sportskog multifunkcionalnog terena.

On se, kako je saopšteno, takođe zahvalio Mjesnoj zajednici Bečići na njihovoj ažurnosti, angažovanju i pomoći građanima.

Bulevar u Bečićima
Bulevar u Bečićimafoto: Opština Budva
Preporučujemo za Vas