Savjet će ispitivati postupanje policije prema Vojvodiću

Oni su od Centra bezbjednosti Podgorica zatražili, kako navode, detaljne informacije o postupanju policijskih službenika prema osumnjičenom

1487 pregleda 1 komentar(a)
Oskrnavljeni spomenik, Foto: Građanska alijansa/Facebook
Oskrnavljeni spomenik, Foto: Građanska alijansa/Facebook

Savjet za građansku kontrolu rada policije ispitivaće postupanje policije prema Luki Vojvodiću, osumnjičenom za skrnavljenje spomenika na Ravnom lazu u Piperima.

Oni su samoinicijativno odlučili da provjere navode koje je iznio poslanik Demokratskog Fronta u Skupštini Crne Gore Slaven Radunović, da je Vojvodić prisiljen u stanici policije da prizna ovo krivično djelo.

"Imajući u vidu činjenicu da je poslanik u Skupštini Crne Gore gospodin Slaven Radunović iznio primjedbe na postupanje policije prema građaninu L.V. iz Podgorice, Savjet za građansku kontrolu rada policije je, po sopstvenoj inicijativi, odlučio da provjeri navode da li je imenovani građanin pod prisilom priznao izvršenje krivičnog djela", navodi se u saopštenju Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Oni su od Centra bezbjednosti Podgorica zatražili, kako navode, detaljne informacije o postupanju policijskih službenika prema osumnjičenom.

"Podatak da li mu je na vrijeme obezbijeđen pristup advokatu, zatražena je na uvid službena dokumentacija koja se odnosi na njegovo zadržavanje u policijskom pritvoru kao i kopija spisa predmeta koja uklučuje i zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina L.V.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: