"BEZ KARANTINA I SAMOIZOLACIJE"

NKT: Od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca ako je stopa slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika

"Crna Gora ne zatvara svoje granice. Naprotiv. Naše granice otvaramo, i to u skladu sa preporukama struke za velikim brojem zemalja, na dobrobit i građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta", istakao je predsjednik NKT, Milutin Simović

45701 pregleda 13 komentar(a)
Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Simović, Foto: Vlada Crne Gore

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je večeras da je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.

Kako je navedeno na Tviter nalogu Vlade, od 1. juna dozvoljen je ulazak stranaca u Crnu Goru iz zemalja sa upravljivim nivoom zaraze.

Iz NKT su kazali da se na listi koja se jednom sedmično ažurira nalaze sljedeće zemlje koje imaju manje od 25 aktivnih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika: Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Sjeverna Makedonija, Republika Irska, Češka, Finska i Estonija.

"Crna Gora ne zatvara svoje granice. Naprotiv. Naše granice otvaramo, i to u skladu sa preporukama struke za velikim brojem zemalja, na dobrobit i građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta", istakao je predsjednik NKT, Milutin Simović.