VRIJEDNOST RADOVA 110.000 EURA

Počela adaptacija sale SMŠ "Bećo Bašić" u Plavu

„U okviru adaptacije sale biće zamijenjen parket, rekonstruisane tribine i ugrađen novi sistem rasvjete“, objasnio je Šehović.

188 pregleda 0 komentar(a)
Sala SMŠ "Bećo Bašić", Foto: Ministarstvo prosvjete
Sala SMŠ "Bećo Bašić", Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo prosvjete započelo je adaptaciju sportske sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ u Plavu, vrijednosti oko 110 hiljade eura, saopštio je resorni ministar Damir Šehović.

Prema njegovim riječima, ona će, uz nedavno rekonstruisane sportske terene osnovne škole (OŠ) u Plavu, vrijedne oko 250 hiljada eura, zaokružiti sportsku infrastrukturu kada je u pitanju obrazovni sistem, ali i cjelokupna lokalna zajednica.

On je rekao da je sportska sala škole „Bećo Bašić“ centralna sportska sala u opštini i da će njena adaptacija značiti mnogo za razvoj školskog sporta i pružiti daleko bolje uslove za razvoj sportskih talenata.

„U okviru adaptacije sale biće zamijenjen parket, rekonstruisane tribine i ugrađen novi sistem rasvjete“, objasnio je Šehović.

On je naveo da vrijednost završenih i planiranih projekata iz oblasti obrazovanja u Plavu u posljednje tri godine iznosi oko dva miliona eura.

Šehović u obilasku radova
Šehović u obilasku radovafoto: Ministarstvo prosvjete

„Samo u prošloj godini u Plavu su rekonstruisani sportski tereni OŠ „Hajro Šahmanović“, vrijedni oko 250 hiljade eura, a spadaju u red najsavremenijih u Crnoj Gori. Ne treba zaboraviti i terene u Gusinju vrijedne oko 300 hiljade eura, koji su rađeni sa Fondacijom Gusinje”, podsjetio je Šehović.

Kako je dodao, otvorena je i nova škola u Vojnom selu vrijednosti 230 hiljade eura, a u planu je gradnja plavskog vrtića vrijednosti više od milion eura.

“Osim toga, ulazi se u završnu fazu rekonstrukcije dva područna odjeljenja OŠ "Petar Dedović" u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica“, rekao je Šehović.

On je istakao da tako visoka ulaganja u školsku infrastrukturu govore i o jasnom opredjeljenju Vlade da stvara značajno bolje uslove za boravak i rad djece i da će, uz digitalizaciju u obrazovanju, to ostati prioritet Ministarstva prosvjete i za naredni period.