Rasovo dobilo novog predsjednika

“Sa svojim saradnicima uz podršku lokalne samouprave ćemo ubrzo krenuti u rješavanje problema mještana i dati puni doprinos razvoju MZ Rasovo”, kazao je Luković

3697 pregleda 0 komentar(a)
Izabran novi Savjet MZ, Foto: Facebook
Izabran novi Savjet MZ, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.06.2020. 08:25h

Za predsjednika bjelopoljske Mjesne zajednice Rasovo izabran je diplomirni ekonomista Mirko Luković, a za zamjenika dr Admir Hasić, čime je, za sada, razriješen sukob između dijela građana i NVO i dosadašnjeg rukovodstva.

U kabinetu predsjednika Skupštine opštine Bijelo Polje Abaza Dizdarevića, na konstituitivnoj sjednici verifikovan je i saziv Savjeta najveće bjelopoljske MZ, u kojem su i Mustafa Bektašević, Stanka Perović, Miloje - Kiro Šekularac, Ranko Rovčanin, Almir Gredić, Safet Hadžibulić, Milfad Balić, Veselin Merdović i Harun Crnovršanin. Crnovršanin je naknadno uvršten, nakon što je dosadašnji predsjednik MZ Milan Pešić vratio mandat Savjetu.

Luković je kazao da mu je čast što će obavljati tu dužnost i da će ubrzo, uz podršku lokalne samouprave krenuti u rješavanje problema građana najveće MZ.

“Sa svojim saradnicima uz podršku lokalne samouprave ćemo ubrzo krenuti u rješavanje problema mještana i dati puni doprinos razvoju MZ Rasovo”, kazao je Luković.

Iz NVO “Novi put” su tvrdili da je postupak izbora Savjeta MZ Rasovo bio nezakonit i da se sa izborom predsjednika čekalo više od četiri mjeseca, zbog čega su najavili i protest, koji nije održan. IZ te NVO su tvrdili da su izbor novog rukovodstva, umjesto građana, dogovorile političke partije. Dosadašnji predsjednik MZ Rasovo Milan Pešić je kazao su takve tvrdnje netačne, jer je cio postupak sproveden transparentno i u skladu sa opštinskom odlukom o MZ.

“Građani su bili na vrijeme obaviješteni o datumima održavanja zborova, na kojima su mogli da predlažu svoje kandidate, a glasanje je bilo tajno. Sa konstituisanjem savjeta se odugovlačilo zbog proceduralnih razloga, između ostalog i zbog žalbe NVO “Novi put”, ali i zabrane okupljanja zbog korona virusa”, kazao je Pešić.

Iz NVO “Novi put” su kazali da su rješavanje problema smjenom rukovodstva u toj MZ djelimično zadovoljni.

“Nadamo se da ce novi Savjet MZ i predsjednik Luković pokazati veću odgovornost prema građanima, i nastojati da zaustave iseljavanje i devastiranje svog mjesnog područja”, saopšteno je iz te NVO.

Bonus video: