U reonu Virpazarskog kanala spriječen nezakonit izlov ribe električnom energijom

"Nacionalni park Skadarsko jezero apeluje na građane, posebno lokalno stanovništvo, kao i na sve korisnike prostora ovog zaštićenog područja, da se odgovorno odnose prema ukupnim vrijednostima Nacionalnog parka, u ovom slučaju, ribljeg fonda", kaže se u saopštenju

1319 pregleda 1 komentar(a)
Zaplijenjena sredstva, Foto: NPCG
Zaplijenjena sredstva, Foto: NPCG
Ažurirano: 03.06.2020. 11:38h

Pripadnici Službe zaštite NP Skadarsko jezero spriječili su juče, nezakonit izlov ribe upotrebom električne energije u reonu Virpazarskog kanala, a kako su Nacionalni parkovi Crne Gore dodali u saopštenju, tom prilikom oduzeti su električni pretvarač i sonda.

Nadzornici Službe zaštite u saradnji sa pripadnicima Uprave policije, vrše redovne i vanredne aktivnosti u cilju zaštite ribljeg fonda, pojasnili su oni.

"Nacionalni park Skadarsko jezero apeluje na građane, posebno lokalno stanovništvo, kao i na sve korisnike prostora ovog zaštićenog područja, da se odgovorno odnose prema ukupnim vrijednostima Nacionalnog parka, u ovom slučaju, ribljeg fonda", kaže se u saopštenju.

JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova.

Bonus video: