"VAŽNO DA DRŽAVU OSJEĆAJU KAO SVOJU"

Bošković: U Vojsci Crne Gore ima više od 20 odsto Srba

"U Vojsci Crne Gore nikada neće biti prebrojavanja po vjeri i nacionalnosti, već isključivosti prema odnosu države čiju uniforme nose"

8438 pregleda 535 reakcija 39 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Screenshot
Predrag Bošković, Foto: Screenshot

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je da u Vojsci Crne Gore ima pripadnika svih nacija, a da Srba ima više od 20 odsto.

On je to saopštio odgovarajući na poslaničko pitanje poslanika Demokratskog fronta koji je pitao "da li je istina da je započet proces čišćenja Vojske Crne Gore od pripadnika srpske nacionalnosti"

"Pošto sam dobio saglasnost da saopštim, načelnik u generalštabu koji je odgovoran za kadrovanje je Srbin iz Trebinja, bivši komandant vazduhoplovstva koji ide na misiju u Brisel je Srbin iz Kragujevca, komandant najvećeg broda je Srbin iz Vojvodine. Još je važnije da ti ljudi ovu državu doživljavaju kao svoju", rekao je Bošković.

Dodao je da u Vojsci Crne Gore "nikada neće biti prebrojavanja po vjeri i nacionalnosti, već isključivosti prema odnosu države čiju uniforme nose".

Bošković je Kneževiću odgovorio i da je sredinom februara vratio orden koji mu je dodijelila Srpska pravoslavna crkva (SPC).

"mam dokaz DHL-a za to, tako da sam više nego ponosan na to".