Tivat: Pet hiljada eura za knjige sa zavičajnom tematikom

Za sufinansiranje projekata za izdavačku djelatnost Opština Tivat je ove godine obezbijedila sredstva u iznosu od 5.000 eura, u okviru čega su podržane tri monografske publikacije

538 pregleda 2 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Siniša Luković
Detalj sa sastanka, Foto: Siniša Luković

Potpisivanje ugovora sa realizatorima projekata koji su sredstva dobili na osnovu Odluke o sufinansiranju projekata za izdavačku djelatnost za 2020. godinu, priređeno je u kabinetu gradonačelnika Tivta Siniše Kusovca (DPS) .

Za sufinansiranje projekata za izdavačku djelatnost Opština Tivat je ove godine obezbijedila sredstva u iznosu od 5.000 eura, u okviru čega su podržane tri monografske publikacije: “Tradicija maškaranja u Tivtu“ - NVU„Maškarada“, „Lica mog vremena“ – d.o.o. „Puzzle“ i „Da nam kolo ne zastane“ autora Predraga Šušića.

foto: Siniša Luković

U obraćanju prisutnima Kusovac je istakao značaj izdavačke djelatnosti obzirom da je, kako kaže „bitna za svaku zajednicu, jer pisana riječ najbolje prezentuje kulturnu baštinu“. Gradonačelnik je dodao i da se izdavačka djelatnost “mora njegovati i unaprijediti s obzirom na značajnu kulturnu baštinu Tivta.”

Prisutnima se obratila i sekretarka Opštine Tivta kulturu i društvene djelatnosti, Dubravka Nikčević, koja je naglasila da u tom gradu “ima izuzetnih potencijala kako kod pojedinaca, tako i institucija, u smislu sposobnosti i stručnosti pisanja kvalitetnih publikacija.”

Tri publikacije koje su za sufinansiranje odabrane na konkursu, ispunjavale su kriterijume definisane Odlukom i javnim konkursom: umjetnički kvalitet i značaj za razvoj crnogorske i lokalne kulture; međunarodna afirmacija crnogorske kulture; publikacija od značaja za Tivat i Boku Kotorsku; kao i usklađenost predloženog iznosa sredstava sa planiranim aktivnostima projekta. Prioritet za sufinansiranje imali su autori iz Tivta, odnosno autori čija je publikacija od značaja za Tivat i Boku Kotorsku.

Bonus video: