Papović izabran za docenta na Filozofskom fakultetu u Nikšiću

Papović je izabran u zvanje docenta za predmete Istorija Crne Gore u srednjem vijeku i Opšta istorija starog vijeka, iako je njegov dosadašnji rad bio isključivo u vezi s istorijom 19. i 20. vijeka

3300 pregleda 5 komentar(a)
Papović, Foto: DPS
Papović, Foto: DPS

Poslanik DPS Dragutin Papović izabran je danas tokom sjednice Senata Univerziteta Crne Gore (UCG) za docenta na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, potvrđeno je "Vijestima".

On je izabran u zvanje docenta za predmete Istorija Crne Gore u srednjem vijeku i Opšta istorija starog vijeka, iako je njegov dosadašnji rad bio isključivo u vezi s istorijom 19. i 20. vijeka.

Više izvora "Vijesti" sa Filozofskog fakulteta i UCG ranije je tvrdilo da Papović ne ispunjava uslove za izbor u zvanje.

Prema Uslovima i kriterijumima za izbor, u akademsko zvanje može biti izabrano lice koje ima doktorat nauka za oblast za koju se bira. U referatu za izbor u zvanje Papovića, koji je objavljen u Biltenu Univerziteta Crne Gore (UCG) od 16. marta, navodi se da je Papović magistrirao na temi “Protivnici vlasti u Crnoj Gori 1945 - 1948”, a doktorirao na temi “Intelektualci i vlast u Crnoj Gori 1945-1990”.

Bonus video: