Počinje izgradnja vrtića u Bloku VI

Vrtić će sadržati radne sobe, višenamjenske prostore, kancelarije, čajnu kuhinju i perionicu, a planiran je za boravak 215 djece

2126 pregleda 0 komentar(a)
Projekat vrtića, Foto: Vlada Crne Gore
Projekat vrtića, Foto: Vlada Crne Gore

Izgradnja vrtića u podgoričkom naselju Blok VI počeće narednih dana, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, precizirano je Ugovorom o građenju, koji je direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić danas potpisao sa konzorcijumom predvođenim danilovgradskom kompanijom “Eurozoks”.

“Riječ je o investiciji u okviru aranžmana Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, vrijednoj dva miliona eura, u cilju proširenja kapaciteta i unapređenja uslova boravka djece i zaposlenih u predškolskim ustanovama”, saopšteno je Vlade.

Novi vrtić imaće površinu od blizu 1.600 metara kvadratnih, a planiran je za boravak 215 djece.

“Sadržaće radne sobe, višenamjenski prostor, trijažu, prostor za preventivnu zdravstvenu zaštitu, kancelarije, čajnu kuhinju, perionicu, tehničke i ostale prateće prostorije. Pored 'Eurozoksa', konzorcijum čine podgorička preduzeća 'Hidrogis sistem', 'Netcom' i 'Geotin MNE'. U toku je postupak ugovaranja stručnog nadzora nad izgradnjom vrtića, nakon čega će se steći uslovi za početak radova”, pojašnjeno je iz Vlade.

Zahvaljujući saradnji Vlade Crne Gore sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, u protekle tri godine otvoreni su novi vrtići u Zagoriču, na Starom aerodromu i u Tuzima.

“U toku je postupak ugovaranja radova na vrtiću u Pljevljima, kao i priprema tehničke dokumentacije za gradnju obdaništa u Ulcinju i Baru”.

Bonus video: