Ministarstvo sporta: EYCA kartice dostupne u Kotoru od ponedeljka

U saopštenju se navodi da je Kotor postao lokalni partner i pružio podršku nacionalnoj inicijativi EYCA – Evropska omladinska kartica, benefit kartici za mlade koja omogućava svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina da koriste preko 100 popusta u Crnoj Gori i preko 60 hiljada popusta širom Evrope

450 pregleda 0 komentar(a)
Janović u Kotoru, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Janović u Kotoru, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Prilikom službene posjete opštini Kotor, ministar sporta i mladih Nikola Janović posjetio je prostor koji će Ministarstvo renovirati i u kojem će otvoriti Omladinski klub, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

U saopštenju se navodi da je Kotor postao lokalni partner i pružio podršku nacionalnoj inicijativi EYCA – Evropska omladinska kartica, benefit kartici za mlade koja omogućava svim crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13-29 godina da koriste preko 100 popusta u Crnoj Gori i preko 60 hiljada popusta širom Evrope.

Ministar je ovom prilikom naglasio da ga posebno raduje što je njegov rodni grad odlučio da se priključi pomenutoj inicijativi, te omogući još veću dostupnost karticama mladim ljudima u ovom gradu.

“Ministarstvo sporta i mladih kao generalni pokrovitelj Evropske omladinske kartice, uz saradnji sa NVO Centar za omladinsku edukaciju, kroz implementaciju ove inicjative, ima za cilj kontinuirano jačanje mobilnosti mladih, njihove neformalne edukacije kao i umrežavanje sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou.”, dodaje Janović.

Iz Ministarstva je saopšteno da je od značaja naglasiti i da je EYCA kartica dostupna mladim ljudima u Kotoru već od sjutra.