Nurković: Očekujemo da će prva dionica auto-puta biti gotova do juna iduće godine

Zogović je istakao da je evidentno da prva dionica do Mateševa neće biti završena ni do juna iduće godine, već će to biti do kraja 2021. ili početkom 2022

11061 pregleda 252 reakcija 37 komentar(a)
Nurković, Foto: Printscreen
Nurković, Foto: Printscreen

Ministar saobraćaja Osman Nurković je istakao da prva dionica auto-puta neće biti završena ni do 30. septembra ove godine.

Nurković je istakao da rok od 30. septembra nije produžavan, ali da nije još izmijenjen.

Nurković je istakao da intenzivno rade na nastavku radova, odnosno izgradnji druge dionice auto-puta Bar-Boljare.

On je to kazao na sjednici Skupštine, navodeći da će s obzirom na intenzitet radova, treba očekivati da prva dionica puta bude završena do juna iduće godine.

Nurković je istakao da će dodatni radovi koštati 58 miliona eura, a tu je između ostalog predviđeno napajanje, petlja na Smokovcu.

On je istakao da očekuje da do juna iduće godine budu svi radovi završene na prvoj dionici i da se radi idejni projekat za drugu dionicu.

Povezani članci

18. Maj 2020.

Auto-put bi kasnio i bez virusa

On je to kazao odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Miluna Zogovića.

Zogović je istakao da je evidentno da prva dionica do Mateševa neće biti završena ni do juna iduće godine, već će to biti do kraja 2021. ili početkom 2022.

Nurković je istakao da je prioritet nastavak izgradnje, odnosno završetak auto-puta do Boljara, a da je to interes i Crne Gore i Srbije.

Nurković je istakao da je predviđena rekonstrukcija puta od Jaza do Tivta, a koja je duga 16 kilometara, a da je u toku tender za izbor izvođača radova. On je pojasnio da će zajedno sa rekonstrukcijom, biti rađena i dionica regionalnog vodovoda iste dužine, a iz kredita EBRD.

"Otvaranje ponuda je 22. juna ove godine. Nadam se da ćemo nakon toga dobiti izvođača, a nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa i nakon završetka turističke sezone da počnemo sa radovima, koji će trajati dvije godine",kazao je Nurković.

Nurković je istakao da je za Luku Bar predviđeno proširenje, kao i da je u narednom periodu neophodno izraditi koncesioni aranžman. On je istakao da je Luka Bar bila privatizovana, da je pokrenuta arbitraža i da je u tom sporu država pobjedila.

"Marina je vraćena u državno vlasništvo".

Nurković je kazao da se završetak rekonstrukcije starog puta od Podgorice prema Danilovgradu očekuje krajem septembra. On je pojasnio da je izabran izvođač radova za rekonstrukciju novog puta od Danilovgrada do Podgorice, dužine 16 kilometara, da će radovi početi uskoro, a da je završetak predviđen za dvije godine.

Bonus video: