Avion iz Budimpešte sletio u Podgoricu: Prvi komercijalni let nakon zatvaranja aviosaobraćaja

Miketić je istakla je i zadovoljstvo povodom prvih letova nacionalnog avioprevoznik Montenegroairlines-a zbog prvog leta 12. juna za Ljubljanu, nakon čega se očekuju putnici iz Franfurta, Beča, Pariza, Dizeldorfa, Hanovera

2612 pregleda 4 komentar(a)
Avion iz Budimpešte, Foto: Printscreen Facebook
Avion iz Budimpešte, Foto: Printscreen Facebook

Na Aerodrom Podgorica sletio je avion iz Budimpešte sa prvim putnicima koji dolaze u Crnu Goru komercijalnim letom, dok se u večernjim satima očekuju i putnici iz Njemačke.

Iz Aerodroma Crne Gore saopšteno je da je avionom Wizz air-a, prvim komercijalnim letom nakon zatvaranja aviosaobraćaja, stiglo je 36 putnika, dok se iz Memingena večeras očekuje oko 130 putnika.

Portparolka Aerodroma Marina Miketić Nikolić kazala je da su veoma smo srećni što dočekuju prve komercijalne avione.

“Dolazak putnika mnogo znači za naše preduzeće, turizam i napredak zemlje uopšte”, rekla je Miketić Nikolić.

Ona je istakla da su u Aerodromu optimisti da će već od sredine juna biti sve više vazduhoplova odnosno putnika, sudeći po najavama aviokompanija i činjenice da je Crna Gora Corona free destinacija.

Miketić je istakla je i zadovoljstvo povodom prvih letova nacionalnog avioprevoznik Montenegroairlines-a zbog prvog leta 12. juna za Ljubljanu, nakon čega se očekuju putnici iz Franfurta, Beča, Pariza, Dizeldorfa, Hanovera.

“Ne možemo u situaciji sa kojom se suočava cijela Evropa imati isti broj letova kao prošle godine u isto vrijeme. To je rekordna godina sa oko 2,5 miliona putnika”, rekla je Miketić Nikolić.

Ona je kazala da s obzirom na to da su u januaru imali skoro 20 odsto više putnika nego prošle godine i da je trebalo da se otvori nekoliko sasvim novih linija, očekivali su da ova godina bude zlatna godina za poslovanje Aerodroma.

“Nažalost, situacija je zbog koronavirusa drugačija, no ipak smo optimisti i svim putnicima želimo srdačnu dobrodošlicu”, kazala ja Miketić Nikolić.

Aerodromom Podgorica je od 18. marta kada je zatvoren za komercijalni saobraćaj opslužio preko šest hiljada putnika, crnogorskih državljana koji su se vraćali u Crnu Goru, stranaca koji su odlazili u matičnu državu, a služio je za prijem aviona koji su prevozili humanitarnu pomoć.

Bonus video: