Bošković: U toku modernizacija lakog pješadijskog naoružanja

Iz Ministarstva su kazali da je Bošković, na neformalnom druženju sa vojnicima po ugovoru i dobrovoljcima koji su na obuci, imao priliku da čuje kakve su njihove impresije

1517 pregleda 4 komentar(a)
Bošković i Dakić sa vojnicima, Foto: Vlada Crne Gore
Bošković i Dakić sa vojnicima, Foto: Vlada Crne Gore

Vojska Crne Gore je u procesu modernizacije lakog pješadijskog naoružanja, a jedan od mogućih dobavljača je HS Produkt iz Hrvatske, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, navodeći da sa tom kompanijom od ranije imaju dobru saradnju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Bošković je danas sa načelnikom Generalštaba Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao kasarnu „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Iz Ministarstva su kazali da je Bošković, na neformalnom druženju sa vojnicima po ugovoru i dobrovoljcima koji su na obuci, imao priliku da čuje kakve su njihove impresije.

Bošković je kazao da su, kroz razmjenu informacija i gledišta na projekat dobrovoljnog služenja vojnog roka, koji je pokrenut prije dvije godine, sagledali iz prve ruke koje su to zamke koje mlade ljude sprječavaju da se oprobaju u tom zanimanju

„Koje je, prije svega, vrlo časno i izazovno, traži odricanja, dok istovremeno omogućava da mladi čovjek spozna svoje fizičke i psihičke granice“, dodao je Bošković.

On je kazao da mladi ljudi time postaju spremniji za današnji, moderan život.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, razgovaralo se o raznim mogućnostima, o prijemu u službu, kao i o obrazovanju na stranim akademijama, a nakon druženja u parku u okviru kasarne, Bošković i Dakić su sagledali i isprobali mogućnosti hrvatske puške VHS2.

„U procesu smo modernizacije i lakog pješadijskog naoružanja, a jedan od mogućih dobavljača je HS Produkt iz Hrvatske, sa kojim od ranije imamo dobru saradnju“, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, to je bila odlična prilika da se upoznaju sa mogućnostima i kvalitetima tog naoružanja.

„U narednom periodu odlučićemo sa kojim dobavljačem ćemo ići u realizaciju jednog ovakvog poduhvata“, zaključio je Bošković.

Bonus video: