Obustavljeno rušenje pomoćnog objekta u dvorištu Džakovića: Policija nije asistirala komunalnoj

Iz budvanske policije saopštili su da komunalna policija i inspekcija nije ispunila zakonsku proceduru, zbog čega policija nije po zakonu mogla da pruži asistenciju

94541 pregleda 560 reakcija 54 komentar(a)
Komunalna policija ispred kuće Džakovića
Komunalna policija ispred kuće Džakovića
Ažurirano: 11.06.2020. 14:45h

Komunalna policija Budve obustavila je rušenje pomoćnog objekta, koji je u dvorištu porodične kuće izgradio nezavisni odbornik u Skupštini opštine (SO) Budva Stevan Džaković, jer, kako tvrde, budvanska policija im nije pružila asistenciju.

Iz budvanske policije saopštili su da komunalna policija i inspekcija nisu ispunila zakonsku proceduru, zbog čega policija nije po zakonu mogla da pruži asistenciju.

Dokument budvanske policije
Dokument budvanske policijefoto: Vuk Lajović

Policija je saopštila da će pružiti asistenciju sljedećeg puta kada komunalna policija ispoštuje svu proceduru.

Komunalna policija nije mogla da ukloni parkirani automobil na koji se popeo član Džakovićeve porodice.

Na samo 500 metara od zgrade Skupštine opštine (SO) Budva, ispred porodične kuće Džakovića ranije je bila opsada.

Komunalna inspekcija i policija zakazali su bili za danas u rušenje pomoćnog objekta, koji je u dvorištu porodične kuće izgradio Džaković.

Inspekcija je još u aprilu zapečatila prizemni objekat površine od oko 20-ak kvadrata u kome je, kako je tada u zapisnku naveo Džaković predviđena da bude kotlarnica – u kojoj bi bili smješteni uređeji za hlađenje i grijanje.

Inspektori su tada stavili pečat jer Džaković nije imao odobrenje, te ostavili rok od sedam dana da pribavi papire ili sam poruši objekat.

U međuvremenu članovi porodice su podnijeli zahtjev za dobijanje urbanističko tehničkih uslova.

Gradonačelnik Budve, Marko Carević je tokom skupštinskih rasprava optužio Džakovića da je dolazio u njegov kabinet da moli da mu se legalizuje gradnja, te da ga je on odbio, nakon čega je ovaj potpisao i incijativu za njegovu smjenu.

Bonus video: