Novljani na karnevalu u Rijeci

Domaćini su najavili uzvratnu posjetu – dolazak na zatvaranje Praznika mimoze i učešće na završnom maskenbalu, kao i na trci karića
103 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2018. 14:14h

Na 35. Riječkom karnevalu koji je u toku učestvuju i članovi hercegnovske NVO „Maškare“ .

Četvrti put na ovom karnevalu, ali prvi put kao član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), grupa od 26 klovnova iz NVO „Maškare“ dio je finalne parade svih tradicionalnih maski, karnevalskih grupa i alegorijskih kola, u kome ove godine učestvuju 104 maskirane grupe s više od 10.000 maškara i 71 alegorijska kola, a Novljani su pod brojem 47.

Prije povorke je za delegaciju Herceg Novog, u kojoj su predstavnici JUK „Herceg fest“ i NVO „Maškare“ priređen prijem, kome su, osim gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, prisustvovali zamjenik gradonačelnika, predsjednik TO Rijeka i kraljica karnevala. Domaćini su najavili uzvratnu posjetu – dolazak na zatvaranje Praznika mimoze i učešće na završnom maskenbalu, kao i na trci karića.

Nakon posljednje skupine u karnevalskoj povorci, koju tradicionalno čine Halubajski zvončari, na moru u riječkoj luci biće zapaljen pust i priređen veliki vatromet, uz nastavak karnevalskih zabava na više mjesta u središtu grada.

Galerija

Bonus video: