Ministarstvo sporta i mladih: Preko pola milliona za sportsku infrastrukturu

Ministarstvo sporta i mladih je od početka svog rada definisalo oblast sportske infrastrukture kao jedan od ključnih prioriteta jer ista predstavlja preduslov za bavljenje sportom

400 pregleda 0 komentar(a)
Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih
Janović, Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Vlada Crne Gore je usvojila predlog Ministarstva sporta i mladih, te dala saglasnost za finansiranje izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja sportske infrastrukture.

Riječ je o finansiranju radova na pet sportskih terena, tri sportske sale u okviru školskih objekata, jednog školskog igrališta i biciklističke i trim staze. Radovi će se odvijati u sljedećim crnogorskim opštinama: Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Mojkovcu, Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, saopšteno je iz Ministarstva.

“U cilju kontinuiranog unaprjeđivanja oblasti sportske infrastrukture, za pomenute projekte, Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo je finansijsku podršku, u ukupnom iznosu od oko 600 hiljada eura. Stvaranje neophodnih uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima djece, mladih i građana predstavlja centralni motiv ove inicijative.” – istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Ministarstvo sporta i mladih je od početka svog rada definisalo oblast sportske infrastrukture kao jedan od ključnih prioriteta jer ista predstavlja preduslov za bavljenje sportom.

Bonus video: