Završena izgradnja nove saobraćajnice u Piperima vrijednosti pola miliona eura

"Pri kraju je izgradnja vijadukta, koja se realizuje u sklopu rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu. Intenzivno se radi na unaprijeđenju elektro energetskog sistema u ovom kraju, a Vodovod je priveo kraju izgradnju potpuno novog sistema u selima Gole strane i Ravni Laz“, saopštio je Vuković

3116 pregleda 8 komentar(a)
Saobraćajnica u Piperima, Foto: Glavni grad Podgorica
Saobraćajnica u Piperima, Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i ministar odbrane Predrag Bošković obišli su danas završene radove na izgradnji puta u selu Đurkovići, u Piperima.

U izgradnji saobraćajnice, čija je vrijednost 500.000 eura, učešće su uzeli Glavni grad sa 250.000 eura, Ministarstvo odbrane odnosno Vojska Crne Gore sa 90.000 eura i kompanija Bemax sa 160.000 eura.

Gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo što je još jedan važan projekat za Pipere i Glavni grad uspješno priveden kraju i kazao da realizacija ovog projekta predstavlja nastavak plodonosne saradnje sa Vojskom Crne Gore, zahvaljujući kojoj je na teritoriji glavnog grada u proteklih nekoliko godina izgrađeno na desetine kilometara novih puteva, te se zahvalio i preduzeću Putevi d.o.o. na dobro odrađenom poslu.

On je iskazao posebno zadovoljstvo što su upravo Piperi dobili jednu modernu saobraćajnicu.

„Drago mi je još više kada znam da se na teritoriji Pipera trenutno realizuje niz važnih infrastrukturnih projekata koji će rezultirati podizanjem kvaliteta života judi koji žive u ovom kraju. Pri kraju je izgradnja vijadukta, koja se realizuje u sklopu rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu. Intenzivno se radi na unaprijeđenju elektro energetskog sistema u ovom kraju, a Vodovod je priveo kraju izgradnju potpuno novog sistema u selima Gole strane i Ravni Laz“, saopštio je Vuković.

foto: Glavni grad Podgorica

Vrijednost ove investicije iznosi preko 150.000 eura, a zahvaljujući njoj će oko 80 domaćinstava dobiti pristup gradskom vodovodu.

Ministar odbrane Predrag Bošković izrazio je zadovoljstvo što je saradnja između Glavnog grada i Vojske Crne Gore.

“Prije nekoliko godina smo krenuli sa značajnim investiranjem u inženjerisku četu Vojske Crne Gore, a danas je ta četa opremljenija i ljudstvom, ali i osnovnim sredstvima da može uspješno da odgovori značajnom broju zadataka, izazova u svim djelovima naše države“, istakao je Bošković.

On je saopštio da se već danas kompletna mehanizacija Vojske Crne Gore seli na četiri lokacije na sjeveru Crne Gore, u Gusinje, Petnjicu, Bijelo Polje i Pljevlja.

"Sve ovo što Vojska radi ne bi bilo moguće bez dobre saradnje sa lokalnim stanovništvom. U ovom projektu imali smo konkretnu podršku predstavnika mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Stojanovićem i sigurno da se na ovome nećemo zaustaviti kada je u pitanju mjesna zajednica Piperi“, saopštio je ministar odbrane dodajući da na ovom području postoji još projekata koji se mogu realizovati uz pomoć vojske.

Predsjednik mjesne zajednice Piperi Rajko Stojanović uputio je zahvalnost Glavnom gradu, Ministarstvu odbrane i kompaniji “Bemax” koji su uspješno realizovali ovaj veoma značajan projekat za građane Pipera.

Bonus video: