Dječja cvjetna povorka održana u Herceg Novom

Učestvovalo je 11 maskiranih grupa djece iz dječijeg doma Mladost Bijela i osnovnih škola Dašo Pavičić, Ilija Kišić i Orjenski bataljon
457 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2018. 18:09h

Dječja cvijetna povorka razvedrila je danas poslije podne grad, na radost najmlađih, ali i svih ostalih Novljana i gostiju. Po treći put u okviru Praznika mimoze šarena dječja cvijetna povorka predvođena mažoretkama i Gradskom muzikom, krenula je od Parka Boka do trga Nikole Đurkovića gdje je izveden program.

Učestvovalo je 11 maskiranih grupa djece iz dječijeg doma Mladost Bijela i osnovnih škola Dašo Pavičić, Ilija Kišić i Orjenski bataljon. Oko 300 djece predvođene svojim vaspitačima nakon povorke pretvorili su glavni gradski trg u rascvjetalu baštu ili livadu, na kojoj se u sred zime vijorilo proljećno kolo u kojem su zajedno zaigrale hortenzije, kamelije i magnolije sa mimozama, ružama, kivijem i agavama.

"Ovim izuzetno lijepim i važnim programom motivišemo djecu da se angažuju i da ispolje kreativnost u saradnji sa učiteljima i zaista su nam uljepšali ovaj oblačni i svi dan unoseći šarenilo i vedrinu svojim osmjesima i radošću”, kazala je načelnica Sekretarijata za kulturu Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo. Ona je istakla da je organizatorima posebno važno učešće i djece iz Dječijeg doma "Mladost” u Bijeloj jer se tako uključuju djeca u aktivan društveni život cjelokupne zajednice.

Dječija cvjetna povorka organizovana je u okviru 49. Praznika mimoze koji organizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i JUK Herceg fest .

Galerija

Bonus video: