DRŽAVLJANIN ŠPANIJE I ARGENTINE

Huan Santander započinje mandat: Tri godine na čelu UNICEF-a u Crnoj Gori

"UNICEF će u Crnoj Gori nastaviti da podržava stvaranje društva koje pruža jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu", istakao je Santander

328 pregleda 0 komentar(a)
Santander, Foto: UNICEF Crna Gora
Santander, Foto: UNICEF Crna Gora

Huan Santander, državljanin Španije i Argentine, započinje danas trogodišnji mandat kao šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

"Nakon dugogodišnjeg međunarodnog iskustva u UNICEF-u u Iraku, Jemenu, Libanu, Venecueli i Tajlandu, Santander se raduje saradnji sa partnerima UNICEF-a u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju UNICEF-a u Crnoj Gori.

"UNICEF će u Crnoj Gori nastaviti da podržava stvaranje društva koje pruža jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu", istakao je Santander.

U saopštenju se navodi da je nakon konsultacija s Vladom Crne Gore, Santadera za šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori imenovala izvršna direktorka UNICEF-a Henrijeta For.

"Prije dolaska u Crnu Goru, Santander je bio zamjenik šefa predstavništva UNICEF-a na Tajlandu i u Venecueli, a prethodno je radio kao koordinator za socijalnu politiku, planiranje, monitoring i evaluaciju u Libanu, Jemenu i Iraku. Prije nego što se pridružio UNICEF-u, Santander je radio za Misiju pomoći Ujedinjenih nacija Iraku i za UNDP u Iraku", piše u saopštenju.

Navodi se i da je Santander magistrirao globalne studije na univerzitetu "Albert Ludvig", jednoj od najstarijih i najuglednijih njemačkih i zapadnoevropskih visokoškolskih ustanova.

"Govori tečno engleski, španski i francuski jezik. Santander je četvrti šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti 2006. godine. Za vrijeme mandata njegovih prethodnika, Osame Kogalija, Bendžamina Perksa i Nole Skiner, UNICEF je podržao Crnu Goru da postigne vidljive pomake u zaštiti prava djece sa smetnjama u razvoju i djece bez roditeljskog staranja, zaštiti djece od nasilja, obuhvatu djece predškolskim obrazovanjem, kvalitetu formalnog i neformalnog obrazovanja, medijskoj pismenosti i učešću mladih u društvu, itd", zaključuje se u saopštenju.