"IMAMO INFORMACIJE"

Božović: NKT će preporučiti da se otvori granica, od ponedjeljka normalno kretanje između Crne Gore i Srbije

"Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mjere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu"

60009 pregleda 810 reakcija 80 komentar(a)
Božović, Foto: Savo Prelević
Božović, Foto: Savo Prelević

Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, a od ponedeljka ćemo, nadam se, uspostaviti normalno kretanje između dvije zemlje" kazao je za Nova.rs Vladimir Božović, ambasador Srbije u Crnoj Gori.

"Svakog petka zasijeda NKT i donosi preporuke o relaksaciji mjera protiv širenja koronavirusa. Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mjere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu. Ova odluka, kako očekujemo, biće sprovedena u ponedjeljak", kazao je Božović.

On naglašava da je ambasada Srbije u Crnoj Gori od proglašenja pandemije i zatvaranja granica pod velikim pritiskom.

"Čekamo da otvore granicu jer naši građani žele da dođu u Crnu Goru, ne samo turistički, već i zbog posla, a mnogi koji žive u Srbiji, ovdje imaju porodice koje mjesecima nisu vidjeli. Pod ogromnim smo pritiskom jer ljudi zovu i interesuju se svakoga dana, kada će moći da pređu granicu, a da ih ne zatvore u karanitn", objašnjava Božović.