donacija povovom 110 godina postojanja epcg

EPCG donirala 240 hiljada eura za adaptaciju Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Eraković kazao je da će podrška EPCG biti usmjerena prema najljepšim događajima koji se dešavaju u Kliničkom – novorođenim bebama i njihovim majkama

1413 pregleda 2 komentar(a)
Igor Noveljić i Jevto Eraković, Foto: EPCG
Igor Noveljić i Jevto Eraković, Foto: EPCG

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je 240 hiljada eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) za adaptaciju Klinike za ginekologiju i akušerstvo u kojoj će, kako je saopšteno, uslovi boravka i tretmani biti po standarima i kvalitetu kakvi postoje u najreprezentativnijim akušerstvima u Evropi, saopšteno je iz EPCG.

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da će podrška EPCG biti usmjerena prema najljepšim događajima koji se dešavaju u Kliničkom – novorođenim bebama i njihovim majkama.

Igor Noveljić i Jevto Eraković
Igor Noveljić i Jevto Erakovićfoto: EPCG

„U adaptiranoj Klinici će im uslovi boravka i tretmana nakon ove donacije biti po svim standardima i kvalitetima kakvi postoje u najreprezentativnijim akušerstvima u Evropi. Trudili smo se i da do sada to bude tako. Ali sa ovom donacijom i ovakvom podrškom od strane EPCG stvoriće se uslovi po svim standardima“, istakao je Eraković.

On je dodao da je rekonstrukcija Klinike već počela.

„Radnici već vrijedno rade. Željeli smo da taj proces traje što je moguće kraće i zbog toga smo zamolili izvođače, koji su dobili tender, da odmah krenu sa radovima u punom kapacitetu da bismo mogli što prije da prisustvujemo otvaranju Klinike“, naveo je Eraković.

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić podsjetio je da ta kompanija ove godine obilježava jubilej – 110 godina postojanja i rada.

„Kada smo razmišljali prošle godine kako da obilježimo za nas tako značajan datum, odlučili smo da to ne bude kroz klasične oblike obilježavanja takvih jubileja, već da uručimo nekoliko značajnijih donacija za zdravstveni sektor, obrazovanje i sport u Crnoj Gori. Mislim da smo teško mogli naći bolji način da ta sredstva upotrijebimo“, istakao je Noveljić.

On je rekao da se nada da će EPCG i u narednom periodu dobro poslovati i da će, kako je kazao, moći da bude „još više društveno odgovorni nego do sad“.

Na pres konferenciji je saopšteno da se očekuje da će Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCCG biti adaptirana u narednih mjesec.

Preporučujemo za Vas