Položen kamen temeljac za sportsku salu u Rožajama, najavljena rekonstrukcija škole u Dacićima

Ministar prosvjete je kazao da je sala Srednje stručne škole važan infrastrukturni projekat u prosvjeti, koji dobija na značaju i zbog činjenice da će ga koristiti i rožajska gimnazija

1390 pregleda 4 komentar(a)
Sa polaganja kamena temeljca, Foto: Ministarstvo prosvjete
Sa polaganja kamena temeljca, Foto: Ministarstvo prosvjete

Kamen temeljac za izgradnju sportske sale za Srednju stručnu školu u Rožajama vrijednu oko 1,6 miliona eura svečano je položen danas.

Ministar prosvjete Damir Šehović najavio je i totalnu rekonstrukciju škole u Dacićima vrijednu oko 220.000 eura, sa opremanjem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, sala će biti završena za 18 mjeseci, a škola u Dacićima do jeseni.

Sa predsjednikom Opštine Rahmanom Husovićem dogovorena je i rekonstrukcija područnog odjeljenja u Ćosovici, a razgovarano je i o rekonstrukciji drugih obrazovnih objekata.

Šehović je kazao da ukupna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu rožajske opštine su oko četiri miliona eura.

"U njih, osim školske sale za koju smo položili kamen temeljac i škole u Dacićima, spada i izgradnja novog rožajskog vrtića koja je u toku. Izgradnja vrtića teče planiranom dinamikom, te će on biti završen najkasnije do jeseni, a vrijedan je 1,5 miliona eura, kapaciteta je za 100 djece i ukupne površine 1.120 m2".

Ministar prosvjete je kazao da je sala Srednje stručne škole važan infrastrukturni projekat u prosvjeti, koji dobija na značaju i zbog činjenice da će ga koristiti i rožajska gimnazija.

"Uvjeren sam da će ova investicija oživjeti kraj i da će pomoći da se djeca uče zdravim životnim navikama, te da će baš u ovoj sali stasavati brojni rekereativci, ali nadam se, i profesionalni sportisti".

Za školu u Dacićima, koja je nedavno zahvaćena požarom, pored 200.000 eura najavljenih za rekonstrukciju biće uloženo i 15.000 za opremanje.

"Upravo zbog novih objekata, ali i ovoliko vrijednih rekonstrukcija, nemam sumnje da je u toku jedan novi investicioni ciklus na teritoriji opštine Rožaje‚ kada je u pitanju obrazovna infrastruktura. Svako dijete mora imati iste uslove za rast i razvoj, mora imati i sportske sale, lijepo uređene učionice nezavisno od toga je li rođeno u selu ili gradu, u jednoj ili drugoj opštini, a mi vam obećavamo da ćemo, kao što uostalom možete i vidjeti, učiniti sve da tako bude".

Iz Ministarstva prosvjete su podsjetili da je u toku rekonstrukcija krovnog pokrvača i toaleta rožajskoj OŠ "25. maj" u saradnji sa Ambasadom SAD, vrijednosti 357.000 eura.

Bonus video: