MCP: Ambasadorka Kemp podržala našu spremnost da se pitanja rješavaju dijalogom

"Ambasadorka Kemp je posebno istakla važnost da u ovoj i svim drugim situacijama bude izbjegnuto nasilje i primjena sile", saopšteno je iz MCP

8668 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ambasadorka Kemp u posjeti MCP, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska
Ambasadorka Kemp u posjeti MCP, Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Britanska ambasadorka Alison Kemp podržala je izraženu spremnost mitropolita Amfilohija i sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske da se sva otvorena pitanja rješavaju u duhu dijaloga, mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja, saopšteno je iz MCP.

"Njena Ekselencija Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori gospođa Alison Kemp posjetila je danas Mitropoliju crnogorsko-primorsku. Ambasadorka je ponovila stav da je Ujedinjeno Kraljevstvo opredijeljeno za vladavinu prava i puno poštovanje ljudskih prava među koje spadaju pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, izražavanja i okupljanja. Ambasadorka Kemp je podržala izraženu spremnost Mitropolita i sveštenstva naše Crkve da se sva otvorena pitanja rješavaju u duhu dijaloga, mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Ambasadorka Kemp je posebno istakla važnost da u ovoj i svim drugim situacijama bude izbjegnuto nasilje i primjena sile. Tokom razgovora, koji je protekao u prijatnoj atmosferi, Mitropolit je visoku gošću upoznao sa pojedinim detaljima iz burne i živopisne istorije Mitropolije i pravoslavne vjere na prostoru Crne Gore, kao i sa stavom naše Crkve u vezi spornih pitanja koja se tiču odnosa između Crkve i države", saopšteno je iz MCP.

Bonus video: