Sveštenici u Nikšiću i Baru pušteni nakon informativnog razgovora

Razišli su se i građani, koji su se, ranije večeras, okupili u znak podrške sveštenicima

17098 pregleda 48 reakcija 2 komentar(a)
Sveštenik Miodrag Todorović i njegov pravni branilac - advokat Savo Kostić, Foto: Svetlana Mandić
Sveštenik Miodrag Todorović i njegov pravni branilac - advokat Savo Kostić, Foto: Svetlana Mandić

Nakon skoro dva sata iz Centra bezbjednosti (CB) Nikšić izašao je protojerej Miodrag Todorović sa advokatom Savom Kostićem, njih su ispred zgrade dočekao veliki broj građana, sveštenici i monahinje.

Todorović je kazao da je dao izjavu povodom večeras organizovane litije u Nikšiću, objasnio da je sveštenstvo ispoštovalo mjere NKT-a.

Advokat Kostić je kazao da je Todorović objasnio da su cijelo vrijeme bili redari koji su vodili raćuna da i tokom molebana, kao i litije bude manje od 200 ljudi koji su držali razmak u odnosu na ostale gradjane.

"Nije donijeto rješenje o zadržavanju. Sad vjerovatno treba da se pregleda čitav dokazni matetijal i da se vidi da li postoji izvršenje krivičnog djela ili ne. Mišljenja sam da ne postoji", kazao je Kostić.

To što se na Trgu Šaka Petrovica, koji je javna površina, okupilo samoinicijativno veliki broj građana, prema riječima Kostića, nije u nadležnosti sveštenstva.

"Policija je korektno postupala i nema te nepotrebne zategnutosti što ne bi bilo poželjno. Apelujem da do toga ne dolazi i u drugim gradovima i da Nikšić bude primjer i ostalima. Vjerujem da postoji nezadovoljstvo građana, ali trebaju se poštovati prije svega civilni, a i boziji zakoni", porucio je Kostic.

To što policija nije obezbjeđivala litiju i regulisala saobraćaj, prema riječima advokata, je pitanje za policiju.

Istakao je da je možda prisustvo velikog broja građana na Trgu Šaka Petrovića uticalo na to da policija, koja ima, kako je rekao, svoju odgovornost i ovlašćenje, ne obezbjeđuje litija.

I dva sveštenika mitropolije crnogorsko-primorske su izašli iz zgrade barske policije, nakon više sati provedenih u prostorijama na informativni razgovor sa pripadnicima Centra bezbjednosti ove opštine.

Ranije večeras građani su se okupili ispred zgrade barske policije
Ranije večeras građani su se okupili ispred zgrade barske policijefoto: Privatna arhiva

Razišli su se i građani, koji su se, ranije večeras, okupili u znak podrške barskim sveštenicima.

Bonus video: