Bahatost “Bemaxa” zaboljela građane više od uništenog asfalta

Građani Rakonjske ulice u Bijelom Polju tražili su pod hitno da izvođač radova, firma Bemax vrati ulaz i izlaz asfaltirane ulice u prvobitno stanje. Umjesto toga iz Bemaxa poručili da “nemaju para” i uputili građane da traže Opštini pare

16358 pregleda 2 komentar(a)
Radovi u Rakonjskoj ulici, Foto: Jadranka Ćetković
Radovi u Rakonjskoj ulici, Foto: Jadranka Ćetković

Više građana ulice Rakonjska, u istoimenom naselju u Bijelom Polju okupilo se juče u znak protesta zbog oštećenja priključka sa magistralnog puta Ribarevine- Bijelo Polje.

Zbog istih problema građani te ulice, koja je dio starog magistralnog puta Bijelo Polje – Mojkovac, protestovali su i dan ranije. Oni traže da firma Bemax, koja je izvođač radova rekonstrukcije magistralnog puta Rakonje-Ribarevine, vrati asfaltirani put u prvobitno stanje. Osim što nema asfalta, na tom dijelu puta urađeni su veliki nagibi, što, kako tvrde građani, predstavlja opasnost za život stotinak porodica.

“Osim što nisu put vratili u prvobitno stanje i asfaltirali, rekli su mještanima da nemaju više para za nastavak radova, tražeći od nas da sakupimo novac, dok su istovremeno građane uz magistralni put prema BIjelom Polju “častili” po desetak kvadrata asfalta”, kazao je potpredsjenik Mjesne zajednice Dragoje Radović.

Radović je ispričao da su dan ranije građani pet sati čekali da dođu nadležni iz “Bemaxa”, te da su bili izuzetno nekulturni i neljubazni.

“Stigao je glavni nadzorni organ koji nam se predstavio kao Boban i njegov zamjenik Goran Ščekić, koji su tvrdili da su sada ulazi bolji nego što su bili ranije. A nakon što smo započeli protest oni su se udaljili, preporučivši nam da se obratimo Opštini, jer oni “nemaju para”, kazao je Radović.

foto: Jadranka Ćetković

Oni upozoravaju da je priključni put urađen pod mnogo većim nagibom, zbog čega je onemogućen ulaz za velika vozila komunalnog, vatrogasaca, hitne pomoći.

“Petnaest dana smo bili paralisani i iz naselja nije odvoženo čak ni smeće. Ima dosta starih ljudi tako da ni patronažna kola nisu mogla doći do svojih pacijenata. Ulazi puta su samo zatrpani i ostavljeni tako”, ispričao je Spaho Ljuca, a istu priču potvrđuje i Boban Obradović.

Građani traže od prvog čovjeka Opštine Petra Smolovića da se pod hitno uključi u rješavanje ovog problema, s obzirom da je Opština pored Direkcije za saobraćaj Vlade Crne Gore investitor.

Bonus video: