URA: Podnijete krivične prijave SDT-u protiv zaposlenih MJU

Vukotić - Jelušić je prije dva dana podnijela krivičnu prijavu i protiv direktora Službenog lista Momčila Vujoševića

5160 pregleda 3 komentar(a)
Milijana Vukotić - Jelušić, Foto: URA
Milijana Vukotić - Jelušić, Foto: URA

Sekretarka sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva, Milijana Vukotić - Jelušić, zajedno sa kolegom Krstom Radovićem podnijela je krivičnu prijavu protiv glavne inspektorke Ministarstva javne uprave (MJU) Jelene Pajković, upravnog inspektora Dragutina Kalezića i načelnika Direkcije za normativne poslove i nadzor nad sprovođenjem propisa, Senada Crnovršanina, zbog zloupotrebe službenog položaja i svjesnog gaženja ustavnog poretka Crne Gore, šta za posljedicu ima današnji haos u Opštini Budva, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Vukotić - Jelušić je prije dva dana podnijela krivičnu prijavu i protiv direktora Službenog lista Momčila Vujoševića, zbog toga što je pomogao kršenje zakona u Opštini Budva i objavio, kako su kazali iz URA, “nepečatirane, nepotpisane i nezakonite odluke o smjeni predsjednika Opštine i predsjednika SO Budva”.

“Specijalnom tužilaštvu predali smo prijavu zbog grubog kršenja najmanje šest zakonskih propisa, prilikom vršenja službene dužnosti prijavljenih lica. Nećemo dozvoliti da se korupcijom i političkim odlukama krše Ustav i zakoni Crne Gore, kao i da se pod ko zna čijim pritiskom donose i sprovode akta koja ne odgovaraju pozitivnom pravu”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da se “u Budvi brani dostojanstvo Crne Gore, kao i profesionalizam lokalnih organa, te da bilo kakva nakaradna i kriminalna radnja, podstaknuta korupcijom i predstavljena kroz lice privatne države, neće lako proći”.

“Spremni smo da profesionalno, odgovorno i u duhu zakona branimo svoja prava, kao i legitimno iskazanu volju građana Budve. URA je na strani pravde i građanske Crne Gore, a nasuprot policijske demokratije, pendreka, suzavaca, pancira i kriminalaca, odnosno svega onoga što personifikuje vlast DPS-a, a šta je u suprotnosti sa evoropskim vrijednostima i načelima”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: