stanovnici podnijeli inicijativu glavnom gradu

Kafići u Siti kvartu radiće do 22 sata umjesto do ponoći

Stanovnici tog dijela grada godinama imaju problem sa bukom koju stvara veliki broj kafića pa je zbog toga resorni Sekretarijat za saobraćaj dao pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog i izdao neophodnu saglasnost u cilju njegove realizacije

9674 pregleda 49 reakcija 39 komentar(a)
City kvart, Foto: PG Biro
City kvart, Foto: PG Biro

Nadležni organi Glavnog grada donijeli su odluku da se prema Skupštini Glavnog grada uputi inicijativa za izmjenu Odluke o radnom vremenu kafića u Sti kvartu, što bi podrazumijevalo da se za ovu zonu uvede poseban režim i da se rad ugostiteljskih objekata ograniči do 22:00 sata.

Stanovnici tog dijela grada godinama imaju problem sa bukom koju stvara veliki broj kafića pa je zbog toga resorni Sekretarijat za saobraćaj dao pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog i izdao neophodnu saglasnost u cilju njegove realizacije.

''Stanovnici dijela City kvarta, tačnije predsjednici skupština etažnih vlasnika stambenih zgrada kompleksa Unistan II obratili su se Glavnom gradu sa inicijativom za rješavanje problema sa kojim se stanovnici ovog dijela Podgorice suočavaju već osam godina.

Naime, radi se o nesnosnoj buci prouzrokovanoj radom velikog broja ugostiteljskih objekata u ovom stambenom kompleksu, te iz istih razloga konstantnom problemu prebukiranosti postojećeg parkinga i masovnom nepropisnom parkiranju. Iz tih razloga veliki broj vlasnika stanova u ovom dijelu grada bio je prinuđen da prodaje svoje stanove i preseli se u neki drugi dio Podgorice.

Imajući u vidu neprijatnosti koje naši sugrađani svakodnevno trpe ne samo zbog ovih problema, već i zbog često nedoličnog ponašanja posjetilaca pomenutih ugostiteljskih objekata, nadležni organi Glavnog grada donijeli su odluku da se prema Skupštini Glavnog grada uputi inicijativa za izmjenu Odluke o radnom vremenu, što bi podrazumijevalo da se za ovu zonu uvede poseban režim i da se rad ugostiteljskih objekata ograniči do 22:00 sata'', navodi se u saopštenju Pg Biroa.

''Istovremeno, Glavni grad je nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj proslijedio zahtjev upravnika ulaza u stambenim zgradama kompleksa Unistan I koje se nalaze u Univerzitetskom kompleksu, u neposrednoj blizini studentskih domova, a koji se odnosi na izmještanje postojećih rampi na unutrašnjem parkingu pomenutih stambenih zgrada.

Budući da bi se na ovaj način riješili brojni problemi ovog dijela grada, a naročito oni koji se odnose na nepropisno parkiranje od strane lica koja ne posjeduju stambene jedinice u ovom kompleksu, što za posljedicu ima nemogućnost stanara da nesmetano koriste parking prostor ispred svojih lamela, resorni Sekretarijat za saobraćaj dao je pozitivno mišljenje na ovaj prijedlog i izdao neophodnu saglasnost u cilju njegove realizacije'', navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas