MJEŠTANIMA POTREBNA BOLJA SIGURNOST

Herceg Novi dobija treće vatrogasno društvo

To je saopšteno iz Opštine Herceg Novi i pojašnjeno da je za novo, treće po redu vatrogasno društvo, obezbijeđen prostor u Domu kulture u Prijevoru, odnosno nekadašnje škole, koji je renoviran i opremljen za boravak vatrogasaca

2431 pregleda 0 komentar(a)
Za početak 20 dobrovoljaca: DVD Prijevor, Foto: Opština Herceg Novi
Za početak 20 dobrovoljaca: DVD Prijevor, Foto: Opština Herceg Novi

Veliki požari koji su zahvatili Herceg Novi tokom ljeta 2017. godine bili su opomena i jasan znak da treba unaprijediti sistem zaštite kako bi bezbjednost na teritoriji cijele opštine bila na višem nivou. Od tada do danas, lokalna samouprava je u saradnji sa mjesnim zajednicima oformila dobrovoljna vatrogasna društva na Luštici i u Bijeloj, a od sljedeće sedmice sa radom počinje i Dobrovoljno vatrogasno društvo Prijevor.

To je saopšteno iz Opštine Herceg Novi i pojašnjeno da je za novo, treće po redu vatrogasno društvo, obezbijeđen prostor u Domu kulture u Prijevoru, odnosno nekadašnje škole, koji je renoviran i opremljen za boravak vatrogasaca.

“Mještanima u ovom dijelu grada je potrebna veća sigurnost, ne samo zbog mogućih požara, već i u slučaju drugih nepogoda i nezgoda. Dežurstva će se odvijati tokom cijele godine, pa će Prijevor, Malta i ostali zaseoci biti dodatno zaštićeni, kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, te dodao da će na ovaj način biti dodatno unaprijeđena bezbjednost u pograničnom pojasu sa Hrvatskom.

Konjević je istakao da je tokom protekle dvije godine zajedničkim, spremnim djelovanjem Službe zaštite i spasavanja i dobrovoljnih vatrogasnih društava znatno smanjena mogućnost pojave velikih požara i unaprijeđena bezbjednost ljudskih života i materijalnih dobara na teritoriji cijele opštine. Kako je kazao zamjenik komandira za operativne poslove Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj, radu DVD Prijevor doprinosiće oko dvadeset dobrovoljaca.

“Opština Herceg Novi, kao i država, ima strategiju oslanjanja na dobrovoljna vatrogasna društva. Herceg Novi sada ima tri, što je najviše u Crnoj Gori. Osnivanje DVD Prijevor je od velikog značaja, uzimajući u obzir površinu borove šume i konfiguraciju terena, koji je uz granicu sa Republikom Hrvatskom, kazao je Škobalj, uz napomenu da je obuka dobrovoljaca počela još prošle sedmice i trajaće mjesec.

Preporučujemo za Vas