Koronavirus potvrđen kod jedne osobe u Tivtu

Budući da se radi o osobi koja je zaposlena u Javnoj predškolskoj ustanovi "Bambi", u dogovoru sa predsjednikom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Sinišom Kusovcem, uprava ove ustanove obustavila je prijem djece u centralnoj jedinici i područnoj vaspitnoj jedinici u Donjoj Lastvi

26895 pregleda 165 reakcija 23 komentar(a)
Javna predškolska ustanova "Bambi", Foto: Siniša Luković
Javna predškolska ustanova "Bambi", Foto: Siniša Luković

Koronavirus je jutros potvrđen kod jedne osobe u Tivtu.

Budući da se radi o osobi koja je zaposlena u Javnoj predškolskoj ustanovi "Bambi", u dogovoru sa predsjednikom Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Sinišom Kusovcem, uprava ove ustanove obustavila je prijem djece u centralnoj jedinici i područnoj vaspitnoj jedinici u Donjoj Lastvi.

Ispitivanje kontakata i potrebna testiranja realizovaće nadležne epidemiološke službe.

O svim predstojećim aktivnostima i mjerama, roditelji će biti blagovremeno obaviješteni.

Iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, podsjećaju građane na higijensko-sanitarne mjere - obaveznu upotrebu maski u javim zatvorenim prostorima, držanje distance i higijenu ruku i prostora.

Direktorica vrtića Katarina Hercegovac je kazala da je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod vaspitačice nakon izvršenog testiranja sinoć oko 23 sata.

"Sprovešće se sve epidemiološke mjere prema planu epidemiologa, baš kao što je rađeno i do sada. O daljim aktivnostima javnost će biti blagovremeno obaviještena, a do sprovođenja kontrola, testiranje svih kontakata i svih ostalih neophodnih koraka, JPU neće raditi", kazala je Hercegovac.

Bonus video: