Uticaj hroničnog stresa na imunitet

Kako bi smanjili rizik od nastanka zdravstvenih problema i uspostavili ravnotežu između stresnog poslovnog i privatnog života neophodno je da promijenite određene životne navike i u vašu ishranu uvedete prirodne dodatke koji će podržati zdravlje cijelog organizma

34272 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Strath
Ilustracija, Foto: Strath

Digitalna tehnologija uključuje i dostupnost 24 h zbog čega je sve teži zadatak balansirati stresan poslovni sa privatnim životom.

Ekonomska kriza sa kojom se svi suočavamo, a koju je dijelom izazvao novi virus, utiče na sve segmente naših života. Sa svim promijenama sa kojim smo se susreli i sa kojim ćemo se susretati dolazi i veliki broj stresnih situacija.

Hronični stres može imati nepovoljne dugoročne posljedice na naše zdravlje, a posebno na naš imuni sistem.

Naime, dugoročno izlaganje stresu slabi imunu funkciju našeg organizma zbog čega smo podložniji različitim infekcijama i bolestima.

Kako bi smanjili rizik od nastanka zdravstvenih problema i uspostavili ravnotežu između stresnog poslovnog i privatnog života neophodno je da promijenite određene životne navike i u vašu ishranu uvedete prirodne dodatke koji će podržati zdravlje cijelog organizma.

Sigurno se pitate kako da izabere dodatak ishrani koji će odgovarati vašim potrebama. S obzirom da će te ga konzumirati svakodnevno, najvažnije je da je potpuno prirodan.

Povezani članci

22. Jun 2020.

Kako klimatske promijene utiču na imunitet?

Jedan od takvih proizvoda je i Strath - plazmolizirani biljni kvasac švajcarskog kvaliteta. U specifičnom postupku proizvodnje, ćelijama kvasca se dodaje više od 50 odabranih ekstrakata ljekovitih biljnih vrsta što rezultira nastankom konačnog prirodnog proizvoda jedinstvenog sastava.

Strath
Strathfoto: Strath

Plazmolizirani biljni kvasac pokazuje brojne blagotvorne efekte na održavanje zdravlja cijelog organizma.

Osim vitamina i minerala, biljni kvasac sadrži i lako svarljive proteine te sve aminokiseline.

Strath se izvrsno uklapa u koncept zdravog načina života te je pogodan za sve generacije, uključujući trudnice i djecu od prve godine života. Posebno će biti od koristi kod oslabljenog imunog sistema, što je karakteristično za sve koji su pod stresom.

Za više informacija o Bio-Starh AG proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me.