Kolašin spreman za sportiste

Cilj je da fudbalsko-turistički Kolašin bude onakav kakav je fudbalsko-turistički Zlatibor

2148 pregleda 2 komentar(a)
Novi fudbalski teren u Kolašinu, Foto: Novi fudbalski teren u Kolašinu
Novi fudbalski teren u Kolašinu, Foto: Novi fudbalski teren u Kolašinu

Fudbalski teren sa vještačkom podlogom u Kolašinu ovih dana je rekonstruisan, a kako je kazao predsjednik Skupštine opštine Milan Đukić, u tome su pomogli Fudbalski savez Crne Gore (FSCG), Komunalno preduzeće, Služba zaštite, kao i Fudbalski klub Kom, kao I volnonteri Fudbalskog kluba Gorštak.

Prema njegovim riječima, na tom terenu montirana je zaštitna mreža, postavljene stolice za rezervne igrače i delegate, rekosntruisan dio ograde… Pripreme u Kolašinu je završila pionirska fudbalska reprezentacija. To je, kako je kazao Đukić, prva fudbalska reprezentativna selekcija koja je od 2006. godine došla na pripreme u Kolašin.

On je najavio da je u planu da se u avgustu organizuje veliki međunarodni turnir za mlađe fudbalske kategorije, na kojem će učestvovati dječaci rođeni od 2007. do 2010. godine.

“Pored Fudbalskog kluba Gorštak, u organizaciju je uključena Opština, FSCG, Fudbalski klub Stari aerodrom, hotel “Bjanka”…. Pokušaćemo da bude što više učesnika kako bi fudbalsko-turistički Kolašin tada ličio na fudbalsko-turistički Zlatibor. Nadam se da je ovo samo početak boravka i priprema reprezentativnih selekcija FSCG, kao i drugih fudbalskih timova u Kolašinu.

Nadam se da je ovo i početak intenzivnijeg razvoja sportsko-rekreativnog turizma u našem gradu”, rekao je Đukić.

Bonus video: