Prvog dana upisa više od dvije hiljade registrovanih

Iz UCG kazali su da je 1.106 kandidata učitalo svu potrebnu dokumentaciju

2237 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Rektorata UCG, Foto: Boris Pejović
Zgrada Rektorata UCG, Foto: Boris Pejović

Prvog dana upisa u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2020/21. godinu na Univerzitetu Crne Gore (UCG), putem elektronske prijave, do 16 sati, registrovalo se 2,07 hiljada kandidata.

Iz UCG kazali su da je 1.106 kandidata učitalo svu potrebnu dokumentaciju.

“Sistem elektronske prijave će biti zatvoren u četvrtak, u 16 sati, a do tog termina kandidati koji su završili postupak elektronske prijave treba da pošalju preporučenom/kurirskom poštom originalna dokumenta na adresu organizacione jedinice za čiji studijski program su se prijavili”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da adresu organizacione jedinice dobijaju u mejlu obavještenja, po završetku elektronske prijave.

Iz UCG podsjetili su da je konkursom predviđeno 3.506 mjesta na 19 fakulteta Univerziteta, odnosno 64 studijska programa.

“Elektronski upis je organizovan zbog aktuelne situacije i mjera koje se preduzimaju radi prevencije i sprečavanja širenja COVID-19, u skladu sa važećim naredbama Ministarstva zdravlja i preporukama Instituta za javno zdravlje”, dodaje se u saopštenju.

Iz UCG podsjetili su da se testovi iz dva predmeta, koji su značajni za nastavak obrazovanja za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit polažu u subotu.

“Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, od periodu od 6. do 8. jula”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će upis kandidata i izdavanje uvjerenja biti izvršeni zaključno sa 16. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Bonus video: