prijestonica dodijelila i novčane nagrade

Na Cetinju uručene pohvalnice dobitnicima diplome Luča

Priznanje za ostvareni uspjeh u toku školovanja ove godine dobilo je 35 učenika - 20 osnovaca i 15 srednjoškolaca

5659 pregleda 211 reakcija 0 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa svečanosti, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan uručio je pohvalnice najboljim cetinjskim maturantima i polumaturantima, dobitnicima priznanja „Luča“. Priznanje za ostvareni uspjeh u toku školovanja ove godine dobilo je 35 učenika - 20 osnovaca i 15 srednjoškolaca. Prijestonica je osim pohvalnica lučonošama dodijelila i novčane nagrade.

Na svečanosti, organizovanoj u atrijumu Biljarde, gradonačelnik Kašćelan kazao je da je grad ponosan na dobitnike priznanja „Luča“, te da su oni svijetla budućnost i Cetinja i Crne Gore.

„Gdje god da vas život ponese, što god da radite, koji god uspjeh da postignete, koji god izbor da napravite, ne zaboravite da ste trajno upisani među hiljade najboljih cetinjskih osnovaca i srednjoškolaca i da ste svoje prve uspjehe ostvarili u rodnom gradu“, rekao je Kašćelan.

Kašćelan
Kašćelanfoto: Prijestonica Cetinje

Prema njegovim riječima, kako je saopšteno iz Prijestonice, lokalna uprava radi na unapređenju uslova za život i rad na Cetinju, posebno vodeći računa o potrebama obrazovnih ustanova na svim nivoima.

Cilj tih aktivnosti, kako je kazao, jeste da se učenicima i studentima obezbijede što bolji uslovi za učenje i sticanje znanja, kako bi se u perspektivi vraćali na Cetinje i doprinosili svom gradu.

Kašćelan je ocijenio da je ova školska godina bila veoma izazovna za obrazovni sistem Crne Gore usljed pandemije koronavirusa. Trebalo je organizovati nastavu na daljinu u toku drugog polugodišta, pravilno i objektivno vrednovati znanje učenika i pripremiti ih za nastavak školovanja.

„Ta nova okolnost, ma koliko neobična, vama, djeci digitalnog doba, nije bila strana, jer su rezultati vašeg rada pokazali da dobri u svim situacijama ostvaruju dobre rezultate. Vjerujem da će vam to iskustvo - koje je osim tehnoloških novina u pohađanju nastave, donijelo i fizičku otuđenost od prijatelja i nastavnika - biti na korist u profesionalnom i privatnom životu“, kazao je gradonačelnik.

Kašćelan je čestitao nastavnicima i učenicima, Ministarstvu prosvjete, kao i svim organizacijama i pojedincima koji su bili uključeni u realizaciju programa Uči doma, na izuzetnoj odgovornosti, snalažljivosti i kreativnosti, i na tome što su bez obzira na otežane okolnosti, uspješno priveli kraju nastavnu godinu.

„Osnaženi i sa tim iskustvom, vi danas, kao lučonoše, ulazite u novo poglavlje života, kada je potrebno izabrati odgovarajuću srednju školu ili fakultet. Taj izbor nije nimalo lak, jer trasira oba vaša puta – i privatni i profesionalni. Ali, šta god da odlučite i čije god mišljenje da uvažite, važno je da u tome vidite sebe. To je najbolji savjet koji vam mogu dati“, poručio je gradonačelnik Kašćelan.

Preporučujemo za Vas