Crnogorski policajci i ovog ljeta radno angažovani na hrvatskom primorju

„Ovo je značajna aktivnost u kojoj ćete biti predstavnici naše službe i države, a uvjeren sam da ćete to raditi na najbolji način promocijom kvaliteta i sposobnosti crnogorskog policajca.“, kazao je direktor UP Veselin Veljović

2726 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Direktor Uprave policije Veselin Veljović i pomoćnik direktora za Sektor kriminalističke policije Enis Baković su se danas sastali sa policijskim službenicima koji će naredna dva mjeseca biti radno angažovani u Republici Hrvatskoj.

Službenici crnogorske policije se, kako je saopšteno iz Uprave policije, upućuju u Hrvatsku u sklopu projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone koji sprovode Uprava policije i Ravnateljstvo policije Republike Hrvatske.

„Ovo je značajna aktivnost u kojoj ćete biti predstavnici naše službe i države, a uvjeren sam da ćete to raditi na najbolji način promocijom kvaliteta i sposobnosti crnogorskog policajca.“, kazao je Veljović.

Nastavak ovakvog oblika saradnje, koji traje već devet godina, doprinosi da se razmjenom iskustava jača bezbjednosna zaštita i preventivno se djeluje na kriminalne aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone, ističu iz Uprave policije.

Šest službenika Uprave policije će od 1. jula do 1. septembra, u smjenama od po 20 dana, biti angažovano u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj, dok će takođe u istom periodu na našem primorju radno boraviti policajci iz Hrvatske.

Crnogorska policija će, kako dodaju, u cilju ostvarivanja efikasnije međunarodne policijske saradnje i ove turističke sezone, osim kolega iz Hrvatske, ugostiti i policijske službenike iz Albanije shodno protokolu o saradnji između policija ove dvije države.

Bonus video: