UPUTIO OTVORENO PISMO JPU "BAMBI"

Kusovac: Izrečena mi je mjera samoizolacije, čekam rezultate testiranja

"Aktuelna epidemiološka situacija nas je, sa punim pravom, sve zabrinula i podsjetila na strah koji smo doživljavali prethodnih mjeseci"

55208 pregleda 27 reakcija 9 komentar(a)
Kusovac, Foto: Opština Tivat
Kusovac, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac saopštio je danas da mu je izrečena mjera samoizolacije i da očekujem rezultate testiranja na koronavirus. 

"Aktuelna epidemiološka situacija nas je, sa punim pravom, sve zabrinula i podsjetila na strah koji smo doživljavali prethodnih mjeseci. Povratak djece u vrtić, a samim tim i vaše radno angažovanje, za sve nas građane Tivta predstavljalo je dobar znak, znak da se bar u određenoj mjeri možemo opustiti i da se život u Tivtu vratio u svoje normalne tokove. Bili smo svjesni i spremni na to, da upravo kolektivi poput onog u kojem borave naša djeca, nose i najveću mogućnost ponovne pojave virusa. Nažalost, to nam se dogodilo", istakao je Kusovac u otvorenom pismu upravi i zaposlenima u Javnoj predškolskoj ustanovi (JPU) "Bambi" Tivat.

Koronavirus je 29. juna potvrđen kod jedne osobe u Tivtu, a radi se o osobi koja je zaposlena u JPU "Bambi".

On je dodao da je obaviješten da je JPU “Bambi” Tivat radio i postupao uz primjenu svih propisanih mjera.

"Imajući to uvidu nadam se i očekujem da broj zaraženih u Tivtu neće drastično rasti, bar kada je u pitanja kolektiv vrtića. Osoba, koja je član vašeg kolektiva, a koja jeste pozitivna na prisustvo koronavirusa je krajnje odgovorno navela sve svoje kontakte. Po informacijama kojima raspolažem, već prvog dana testirano je 90 osoba koje su identifikovane kao kontakti te osobe. Stav struke je da su ovim, a i testiranjima koja su uslijedila u narednim danima, obuhvaćeni svi kontakti iz tzv. "prvog prstena"", poručio je Kusovac.

Po njegovim riječima, epidemiolozi će pratiti razvoj situacije.

"Svi vi koji ste u samoizolaciji, dužni ste prijaviti ukoliko osjetite neki od simptoma. Tada će biti izvršeni naredni nužni koraci. Razumijem vašu brigu, odgovornost i strah koji osjećate, ali najbolje što svi mi možemo učiniti i za sebe i za druge u ovom trenutku, jeste da pokušamo ne paničiti, prevazići osjećaj straha, biti oprezni i disciplinovani, i kao do sada slušati stav struke. Meni je takođe izrečena mjera samoizolacije. Očekujem rezultate testiranja i nadam se najboljem za sve nas. Zato kažem, da vas zaista razumijem i sa vama djelim istu brigu. Molim vas za strpljenje i molim vas da svaku promjenu u zdravstvenom stanju prijavite nadležnima, jer to je najvažnije, poručio je Kusovac u pismu.

Povezani članci

29. Jun 2020.

Koronavirus potvrđen kod jedne osobe u Tivtu

Predsjednik Opštine Tivat je naveo da je isto tako ubijeđen, da će poslodavci iskazati solidarnost i razumijevanje za svoje zaposlene, čija djeca pohađaju vrtić "Bambi", te da će ih privremeno osloboditi radnih obaveza.

"Potrebno je da bar jedan roditelj bude uz dijete, u situaciji kada vrtić ne radi. Na samom kraju hvala vam za sav rad i trud u teškim okolnostima. Hvala vam što ste izdržali i još uvijek podnosite pritisak javnosti, koji je u ovakvim slučajevima neminovan.Srdačno Vas pozdravljam sa željom da budemo zdravi, da naša djeca budu zdrava i da se što prije vratimo redovnim aktivnostima", zaključio je Kusovac u pismu.