Đukanović predsjedavao sjednicom Savjeta: Primarni cilj je zdravlje građana

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, Savjet je posebnu pažnju posvetio trenutnoj epidemiološkoj situaciji koja je prouzrokovana novim širenjem virusa COVID-19 i konstatovao da je potrebno preduzeti sve potrebne mjere u cilju potpune kontrole širenja virusa

6758 pregleda 5 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

U cilju potpune kontrole širenja koronavirusa treba preduzeti sve potrebne mjere, poručio je Savjet za odbranu i bezbjednost, navodeći da je primarni cilj zdravlje građana.

Na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojom je predsjedavao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, razmatrane su informacije o epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID 19.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, Savjet je posebnu pažnju posvetio trenutnoj epidemiološkoj situaciji koja je prouzrokovana novim širenjem virusa COVID-19 i konstatovao da je potrebno preduzeti sve potrebne mjere u cilju potpune kontrole širenja virusa.

Savjet je poručio da je primarni cilj zdravlje građana.

Navodi se da su članovi Savjeta upoznati sa informacijom o aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim prijetnjama.

„Savjet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na prijetnje iz hibridnog domena“, kaže se u saopštenju.

Na sjednici su razmatrane informacije sa prethodne sjednice, na kojoj su ključne teme bile Izvještaj o stanju u Vojsci Crne Gore za prošlu godinu.

"Kao i predlog o deklarisanju Prvog Pješadijskog voda Prve Pješadijske čete Prvog Pješadijskog bataljona za sprovođenje aktivnosti u sastavu Snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje (NATO Response Force – NRF) do kraja 2022. godine", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: