tražili od ASK-a utvrđivanje vjerodostojnosti podataka

Konatar: Javno pozivam Medenicu da objelodani serijski broj sata, ASK da provjeri vjerodostojnost imovine

Kako je pojasnio poslanik te partije Miloš Konatar da Medenica u imovinskom kartonu nije prijavila skupocjeni "Rolex" marke "Datejust", čija se cijena kreće od 10.000 do 30.000 eura

22564 pregleda 129 reakcija 27 komentar(a)
Konatar, Foto: GP URA
Konatar, Foto: GP URA

Građanski pokret URA zatražio je od Agencije za sprečavanje korupcije pokretanje postupka i utvrđivanje vjerodostojnosti podataka iz imovinskog kartona predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i rukovodioca sektora kriminalističke policije Enisa Bakovića, a u vezi skupocjenih satova koje posjeduju.

Kako je pojasnio poslanik te partije Miloš Konatar Medenica u imovinskom kartonu nije prijavila skupocjeni "Rolex" marke "Datejust", čija se cijena kreće od 10.000 do 30.000 eura.

"Baković nije prijavio sat 'Rolex', model 'Submariner Date'", kazao je Konatar.

On je dodao da su Agenciji poslali zahtjev da traži od Medenice i Bakovića serijske brojeve satova, vrijeme kupovine, cijenu, kao i dokaz.

On je istakao da je Medenica potvrdila da je vlasnica sata, koji je 1997. kupio njen muž u Pragu u frišopu na aerodromu i da kada je stupio na snagu Zakon o sprečavanju korupcije nije vrijedio više od pet hiljada. On je upitao na osnovu čije je procjene zaključila da sat ne vrijedi više od pet hiljada eura.

"Imajući u vidu odredbe čalna 78 Zakona o sprječavanju korupcije i nadležnosti Agencije koja vrši nadzor i sprovodi mjere kontrole finansiranja političkih subjekata i izbornih kampanja, kontroliše sukob interesa i donosi odluke o pokretanju prekršajnih postupaka i izdavanju naloga, 24. juna smo se ovbratili Agenciji sa zahtjevom da utvrdi vjerodostojnost izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera Vesne Medenice i Enisa Bakovića", kazao je Konatar.

On je istakao da postoji sumnja da su ovi javni funkcioneri prekršili Zakon o sprečavanju korupcije i pozvao Agenciju da odgovori na zahtjev i utvrdi činjenice u ovom slučaju.

Preporučujemo za Vas