Maslovar: Epidemiološko stanje u Tivtu je veoma ozbiljno, imamo indikacije da će broj zaraženih rasti

"Svi zaposleni poštuju izrečene mjere samoizolacije. U komunikaciji sa roditeljima, Uprava će definisati broj onih za koje je rad vrtića nužan. Cilj je pronalaženje prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove. U ime Opštine Tivat zahvaljujem i vaspitačima i roditeljima na strpljenju i spremnosti da sarađuju", rekao je Maslovar

22029 pregleda 49 reakcija 15 komentar(a)
Maslovar, Foto: Opština Tivat
Maslovar, Foto: Opština Tivat

Nažalost, epidemiološko stanje u Tivtu je veoma ozbiljno i ima pokazatelja da će se i dalje usložnjavati, saopštio je danas potpredsjednika Opštine Tivat Dejan Maslovar.

"Broj aktivnih slučajeva u Tivtu je trenutno tri, ali imamo indikacije da će taj broj još rasti. Sve tri osobe se za sada dobro osjećaju i niko nije životno ugrožen. Od trenutka kada smo u Tivtu registrovali prvi aktivan slučaj, Opštinski tim za zaštitu i spašavanje se sastao dva puta i donio zaključke i preporuke, kako bismo na najbolji mogući način preduprijedili dalje širenje virusa", istakao je Maslovar.

On je dodao da su preduzeli čitav niz aktivnosti, od dezinfekcije javnih prostora vrtića "Bambi" i Doma zdravlja i drugih javnih površina do aktiviranja volonterskih timova Opštine i Crvenog krsta.

"Sve ustanove, službe, preduzeća, svi opštinski organi moraju poštovati pomenute preporuke. U stalnom smo kontaktu i sa upravom vrtića, ali i sa savjetom roditelja vrtića "Bambi". Upravo danas smo održali sastanak telefonskim putem sa upravom vrtića i savjetom roditelja. Pažljivo smo razmotrili stanje i zaključili da je zdravlje djece i zaposlenih prioritet u ovom trenutku. Imamo dvije područne jedinice u kojima djeca i zaposleni nisu bili u kontaktu sa osobom pozitivnom na koronavirus. Međutim, ponovno otvaranje vrtića biće uslovljeno daljim razvojem epidemiološke situacije i preporukama nadležnih državnih organa i Nacionalog koordinacionog tijela", kazao je Maslovar.

On je poručio da ga je uprava vrtića upoznala sa svim mjerama koje se u centralnom tivatskom vrtiću sprovode, uključujući i postupak detaljnog čišćenja i dezinfekcije prostorija i predmeta.

"Svi zaposleni poštuju izrečene mjere samoizolacije. U komunikaciji sa roditeljima, Uprava će definisati broj onih za koje je rad vrtića nužan. Cilj je pronalaženje prelaznog rješenja, do uspostavljanja redovnog rada ove ustanove. U ime Opštine Tivat zahvaljujem i vaspitačima i roditeljima na strpljenju i spremnosti da sarađuju", rekao je Maslovar.

On poziva sve Tivćane na oprez i disciplinu.

"Nije vrijeme za paniku, vrijeme je za pribranost i odgovornost prema sopstvenom i zdravlju cijelog Tivta. Redovno ćemo obavještavati javnost o razvoju situacije i molim sve Tivćane da poštuju privatnost zaraženih osoba, da ne usvajaju i ne šire neprovjerene informacije, jer će tako samo stvarati nepotrebnu paniku i dodatno uznemiravati javnost. Pred nama je težak period i jedino ga zajedničkim naporom možemo prevazići. Svi organi, službe, ustanove i preduzeća vam stoje na raspolaganju za pojašnjenje, podršku i tumačenje", zaključio je Maslovar.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac saopštio je juče da mu je izrečena mjera samoizolacije i da očekuje rezultate testiranja na koronavirus.

Bonus video: