NKT: DF radi sve da oteža i ugrozi borbu za zdravlje i živote građana Crne Gore

"Od teorija da je to "zavjera satanista" i izmišljotina Zapada, da to nije ozbiljna zdravstvena prijetnja, pozivanja i organizovanja za nepoštovanje mjera, pa sve do pokušaja ilegalnih ulazaka čelnika DF-a i članova njihovih porodica, kojim putevima se, svjedoci smo, pokrenuo novi talas unosa virusa

23027 pregleda 178 reakcija 151 komentar(a)
Sa jedne od sjednica NKT-a, Foto: gov.me
Sa jedne od sjednica NKT-a, Foto: gov.me

Demokratski front je tokom cijele pandemije koronavirusa uradio sve što je bilo u njegovoj moći da oteža i ugrozi borbu za zdravlje i živote građana Crne Gore, tvrde iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti

Demokratski front juče je saopštio da "da se znalo od starta da će NKT postati bizarno tijelo i predmet ironije brojnih građana" i pitali koliko su direktor KCCG Jevto Eraković, direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša i njegov pomoćnik Senad Begića i ostali "zaradili u NKT-u".

"Od teorija da je to "zavjera satanista" i izmišljotina Zapada, da to nije ozbiljna zdravstvena prijetnja, pozivanja i organizovanja za nepoštovanje mjera, pa sve do pokušaja ilegalnih ulazaka čelnika DF-a i članova njihovih porodica, kojim putevima se, svjedoci smo, pokrenuo novi talas unosa virusa. Upravo ovih dana svjedočimo teškim posljedicama koje su izazvali takvi neodgovorni pojedinci i grupe", navodi se u reagovanju NKT-a.

Dodaju da "sada ti isti pokušavaju da manipulišu novim lažima o primanjima za rad u NKT-u".

"Traže konkretan odgovor, a on glasi kratko i jasno: nula eura. Za danonoćni svakodnevni rad posvećenih, odgovornih, stručnih i dobronamjernih ljudi koji rade u interesu svih građana. To građani vrednuju i ocjenjuju najvišim ocjenama, a to ih najviše i boli. Iz ovoga licemjernog pitanja se jasno prepoznaje i metar DF-a, kojim oni pokušavaju da mjere i druge. Zato pravo pitanje za DF glasi: Koliko ste čelnici DF-a inkasirali novca u privatne džepove za izdaju nacionalnih interesa, uključujući i ugrožavanje zdravlja i života građana? Koliko košta izdaja nacionalnih interesa koji, nažalost, za posljedicu imaju izgubljene živote i lične i porodične drame širom Crne Gore? To su pitanja za vas. Za vas, ali i za vašeg mentora, koji se sada topi u svojim manipulacijama, a nažalost, građani plaćaju ceh. Kakav nalogodavac takvi i izvršioci. Na njih ćete morati dati odgovore, a "pokoljenja djela sude, što je čije daju svima"", navodi se u reagovanju.

U saopštenju se dodaje da će NKT "iscrpljujuću i tešku borbu nastaviti i ubuduće, sa istom snagom i odlučnošću".

"I pobijedićemo ponovo, zajedno sa svim odgovornim građanima", zaključuje se u r

Bonus video: