"TREBA DA PRUŽI PRIMJER POŠTOVANJA PROPISA"

SDP: Kusovac da podnese ostavku zbog kršenja samoizolacije

Iz SDP-a su Kusovcu poručili da "najsvježiji primjer ostavke komandanta Mornarice Vojske Crne Gore, zbog kršenja mjera samoizolacije, mora biti standard odgovornosti za ovakav vid kršenja zdravstvenih propisa, na koji se i Kusovac mora ugledati"

9876 pregleda 10 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

OO SDP Tivat pozvao je predsjednika Opštine Tivat Sinišu Kusovca (DPS) da podnese ostavku "ukoliko se ispostave tačnim ozbiljne sumnje da je prekršio Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjeru samoizolacije izrečenu zbog mogućeg širenja korona virusa".

"To bi bilo jedino ispravno rješenje Tivta budući da prvi čovjek Opštine treba da pruži primjer poštovanja propisa, a ne da bude neko ko će te propise kršiti, posebno u ovako osjetljivim okolnostima u kojima njegovo neodgovorno postupanje može proizvesti zdravstveni rizik po sve građane", saopšteno je iz tivatske SDP.

Kusovac je u subotu poslijepodne uočen od trane građana u zaleđu plaže Žukotrilica u Donjem Grblju gdje je došao dovezavši se službenim automobilom Opštine Tivat "nissan qasqhai" (TV MN 001), iako bi se po mjeri samoizolacije koja mu je izrečena prošle sedmice jer je nekoliko dana ranije bio u kontaktu sa osobom inficiranom koronavirsom, gradonačelnik morao nalaziti zatvoren u objektu koji mu je određen za samoizolaciju.

Kusovac je "Vijestima" kazao da se jeste "spustio dolje (do Žukovice) i bio tamo bukvalno dva minuta".

"Nisam se kupao na Žukovici, već sam mjesto samoizolacije napustio na kratko, radi privatnog problema i uz saglasnost nadležnog sanitarnog inspektora. Inače, za mjesto samoizolacije mi je određeno selo Glavatičići u Grblju, a ne Tivat. Nisam prekršio samoizolaciju jer nisam ni izlazio iz automobila i ni sa kim tamo nisam bio u kontaktu", kazao je Kusovac.

Iz SDP-a su Kusovcu poručili da "najsvježiji primjer ostavke komandanta Mornarice Vojske Crne Gore, zbog kršenja mjera samoizolacije, mora biti standard odgovornosti za ovakav vid kršenja zdravstvenih propisa, na koji se i Kusovac mora ugledati".

"Umjesto neubjedljive argumentacije i pokušaja izvlačenja iz situacije u koju je zapao, Kusovac mora biti spreman da preuzme odgovornost i da istu ponese podnošenjem ostavke ukoliko se potvrdi kršenje mjere samoizolacije. Pozivamo i nadležne organe da pokažu svoj kredibilitet i nepristrasnost na ovom slučaju funkcionera vladajuće partije i time pokažu da je zakon isti za sve i da niko ne može dovoditi u opasnost zdravlje naših građana", zaključuje se u saopštenju OO SDP Tivta.

Preporučujemo za Vas